Niseko, Hokkaido

Tja … vad kan man säga? Med runt 20 meter snödump per år, skogsskidåkning i toppklass och bra nattliv är det knappast konstigt att Japan och i synnerhet Niseko blivit “the new place to go”! Niseko på ön Hokkaido är ett av de mest kända områdena i världen bland puderfantaster. Vattenhalten på snön här ligger runt 6% att jämföra med till exempel den australiensiska snön som har en vattenhalt på 50%… På grund av det ymniga snöandet är här inte så många klara dagar, men har man tur att vara där just en sån dag ser man ett fantastiskt vinterlandskap med en underbar utsikt över Mt Yotei som ofta kallas Ezo Fuji för sin likhet med det berömda berget Fuji.

Niseko är den största skidorten i Japan och består av fyra byar; An’nupuri, Niseko, Hirafu och Hanazono. Systemet har 38 liftar och 61 pister. Men även om Niseko erbjuder skidåkning för alla med ett imponerande skidsystem på 35 pistmil så är det helt klart fokus på puderåkningen.

I Japan pratas det sparsamt med engelska, men de försöker och ett vänligare bemötande är svårt att hitta. Självklart är det också det japanska köket som gäller så glöm hamburgare och pizza… Bland den bästa maten i hela Japan finns i Hokkaido, fisken är helt nyfångad,mycket är närodlat och tillagningen i toppklass.

Niseko har det största utbudet av restauranger och det bästa nattlivet jämfört med alla skidorter i Japan. Men längtar man efter avkoppling efter en hård dags åkning, är ett dopp i varma källor, onsen, perfekt. Finns lite här och var i området.

 

 

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Sapporo t/r
• transfer flygplatsen – hotellet t/r
• 10 nätter på Pension Locomotion inkl frukost
• liftkort ”All Mountain Pass” 9 dagar

Pris: från 19 800:- per person i delat dubbelrum 

 

Kanske vill du kombinera fler orter, stanna lite längre eller få pris för boende i tre- och fyrbäddsrum? Hör av dig, så räknar vi på det! Vi har hotell i alla prisklasser!

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER