Fernie, BC

Fernie, ”the Capital of Powder”, ligger i British Cloumbia, cirka 30 mil sydväst om Calgary. Till denna lilla gruvstad med 5 000 invånare kommer skidåkare från hela världen för att njuta av skidåkning i världsklass.

I Fernie lever man efter en speciell regel, ”the 22 cm rule” – more than 22 cm of fresh snow…close up and go skiing! Så bli inte förvånad om du någon eftermiddag försöker hitta en öppen affär och allt är stängt…

Fernie är alltså en liten by, och efter mörkrets inbrott är det antingen sängen som gäller, eller ett besök på någon utav de lokala barerna. Några direkta nattklubbar har inte funnits tidigare, men nu har ”Eldorado” öppnat, med livemusik till mångas glädje!

Fernie Snow Valley
Det är framförallt offpist åkning, skogsskidåkning och den högalpina miljön som gör orten så speciell. Och så snön; massor av torr, ljuvlig pudersnö… Ett snödjup på 4,5 meter är inte alls ovanligt.

Vill du pröva på heliskiing eller catskiing, kan det ordnas också.

 

Boka nu…
Vi på GO WEST vet av erfarenhet att det är hög tid att planera skidsemestern till Kanada redan nu. Dröj därför inte med att kontakta oss, så att det säkert finns platser kvar.

Prisexempel

• flyg till Calgary t/r
• transfer Calgary-Fernie t/r
• 10 nätter på hotell
• 8 dagars liftkort
• lokala skatter och avgifter

Pris: 15 100:- per person i delat dubbelrum

Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt. Hör med oss om priser för extranätter, eller pris för boende i tre- och fyrbäddsrum.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER