Lake Tahoe, California

Lake Tahoe, California

Smått & Gott

Det är lätt att nå Lake Tahoe från Sverige. En idé är att flyga in till Sacramento och hem från Reno, beroende på vilka orter man vill pröva. South Lake Tahoe har ett enormt utbud av restauranger, barer och kasinon och här är en bra utgångspunkt för skidåkning i Heavenly och Kirkwood.

Liftkortet ”Ski Lake Tahoe” gäller för samtliga sex orter nedan.

Prisexempel

• flyg Sverige – San Fransisco t/r
• lokala skatter och avgifter
• bilhyra under hela tiden
• 10 nätter i dubbelrum
• liftkort 8 dagar

Pris: från 19 900:- per person i dubbelrum

Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Skidorter

Heavenly

Heavenly har det mesta av det bästa, inklusive en fallhöjd på nästan 1,1 kilometer, en nedfart på nära 9 kilometer, trettiotalet liftar och över 100 namngivna pister. Denna skidort, där åkarna ömsom väljer nedfarter i Kalifornien, ömsom i Nevada, har den vackraste av vyer bland USA:s alla skidorter. Långt nedanför backarna breder den stora, klarblå Lake Tahoe ut sig på ena sidan och Nevadaöknen på den andra. En av pisterna slutar bara tio meter innan den torra ökensanden och kaktusarna tar vid.

Expert
Medel
Nybörjare

Kirkwood

Orten Kirkwood har Kaliforniens högsta åkhöjd och massor med fin, torr snö (nästan 13 meter per år)! Drygt 65 nedarter och 12 liftar.

Expert
Medel
Nybörjare

Squaw Valley

Med sex High Sierra bergstoppar och ett över 4000 acres stort skidområde får de flesta sitt lystmäte i Squaw Valley. Genomsnittligt snöfall per år ligger på 11 meter och här finns över 100 nedarter och 34 liftar att välja bland. Som enda ort i världen erbjuder Squaw Valley en ski shuttle till sjöss till South Lake Tahoe! Ombord på hjulångaren Tahoe Queen kan man roa sig kungligt med middag, cocktails och dans efter en dags skidåkning…!

Expert
Medel
Nybörjare

Sierra at Tahoe

Du som söker bra åkning men inte alltför dramatiska pister, kommer nog att uppskatta Sierra. Fin trädskidåking, snygga vyer. I kombination med ett välutbyggt aktivitetsprogram för barn med bra skidskolor, terrängparker och pister i varierande svårighetsgrad, tilltalar Sierra de flesta. Här finns 12 liftar, 46 pister på ett 810 hektar stort område.

Expert
Medel
Nybörjare

Alpine Meadows

Lokalbefolkningens favorit. En 970 hektars blandning av välpistade nedfarter och orörd terräng, åkning bland tät skog eller öppna ytor. Öppet till slutet av maj, kännt för rikligt med snö.

Expert
Medel
Nybörjare

Northstar at Tahoe

Här har man satsat på bekvämlighet och skidåkning för hela familjen. Northstar har över 70 välpreparerade pister på ett 980 hektar stort område, 6 terrängparker och 6 funparks. Något för alla i familjen alltså!

Expert
Medel
Nybörjare

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER