Cuba Nature & Culture

Cuba Nature & Culture

Rundresa med guide, 13 dagar

Kuba är ett av världens mest spännande länder; ett karibiskt örike fyllt av salsamusik, färgglada kolonialhus cigarrfabriker och sockerodlingar. Det är ett land med en historia som går långt tillbaka i tiden, före Castro, före Spaniens erövring av Latinamerika och före Columbus. Här finns naturen, kulturen, arkitekturen, havet och stränderna, och inte minst människorna, som är på väg att göra landet till en av de verkligt stora turistdestinationerna. Kuba ligger i en subtropisk klimatzon och temperaturen ligger runt 28-32 grader tre fjärdedelar av året.

På denna 13 dagar (12 nätter) långa resa kan du se fram emot Kubas absoluta höjdpunkter.

suddig cubaDag 1 – 5:
Resan börjar i det mytomspunna Havanna med sina välbevarade kolonialtidsbyggnader, gamla amerikanska bilar och pulserande salsarytmer. Vi besöker de mest intressanta delarna av Havanna; till fots, med stadsrundtur i klassisk amerikansk bil och på egen hand med buss ”Hop on Hop off”.

x

Dag 5 – 8:
Vackra Viñalesdalen med fantastisk natur och spektakulära droppstensgrottor. Här bor vi hemma hos en familj i tre nätter i ett sk Casa Particular”. Vi gör en vandring på stigar som slingrar sig genom böndernas grönsaksodlingar där det kryllar av tobaksodlingar och tropisk frukt, som du kan köpa av den vänliga lokalbefolkningen. En ridtur till natursköna Cave of Silence där vi badar i naturliga källor, har picknick i det fria och bara njuter av naturen. Vi besöker även en tobaksfarm och får se hur det går till att göra cigarrer. Tobacco-farming-Vinales

Sista dagen blir det cykeltur och du får lära dig om afro-kubansk religion och lyssna till historien om slavarna på 1800-talet. Sist men inte minst, besöker vi La Cueva del Indio, den stora indianska grottan med en underjordisk flod där vi glider fram med båt förbi stalaktiter och stalagmiter.

x

Dag 8 – 9:
Vidare till Cienfuegos, en charmig kuststad i en vacker liten bukt. Arkitekturen i staden har franskt påbrå och är mycket speciell. Nära 80 % av alla byggnader i staden finns med på UNESCOs lista över världskulturarv.   Eftermiddagen och kvällen till att utforska staden på egen hand. Många av de historiska byggnaderna är från tidigt 1500-tal, med dess karaktäristiska kullerstensgator, torg, färgglada byggnader i kolonialstil, blandat med pampigt och dekorativt.

Dag 9 – 12:
Färden tar oss sedan till Kubas koloniala pärla, Trinidad, med på UNESCO:s kulturarvslista. Här stannar vi  2 nätter. Överallt kommer du att märka av lokalbefolkningens avkopplande och lugna tempo, som ger Kuba en helt speciell atmosfär. Portrait-Trinidad-Cuba-5

Både Trinidad och Cienfuegos är som välbevarade, levande utomhusmuseer från en svunnen tid. Delstaten ger besökaren ett varierande landskap med berg, mangroveträsk och våtmarker.

Efter frukost på hotellet åker vi jeep till El Nicho. Njut av spektakulära vattenfall, kaffeplantager, grottor och naturliga pooler. Det tropiska landskapet i Excambraybergen bjuder på många fåglar och fantastisk flora.

Dag 12 – 13:
Tillbaka till Havanna för återresa till Sverige dagen efter.

Prisexempel

• flyg Sverige – Havanna t/r
• 13 dagars rundresa med engelsk guide
• 12 övernattningar i dubbelrum inkl frukost
• vissa måltider, inträden och aktiviteter
• lokala skatter & avgifter samt flygskatter

Pris: från 21 900:- per person
(pris kan variera bl a beroende på avresedatum och plats på flyget)

 Passa på att stanna lite längre, innan eller efter rundresan! Hör med oss om pris för extranätter.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER