Mexican Highlights

Rundtur på egen hand

Oaxaca, Puerto Escondido och Mexiko City

Oaxaca är huvudstaden i delstaten med samma namn. Staden har mängder av förstklassiga museer och konstgallerier, enligt många den bästa hantverksshoppingen i Mexiko, och en strålande kultur-, restaurang-, bar- och musikscen. På zócalo (stortorget) får du ett smakprov på atmosfären. Strosa runt och titta på marknader, hantverk, gallerier, caféer, barer och festligheter.

Puerto Escondido på Mexikos Stillahavskust har behållit mycket av sin ursprungliga charm och bohemiska karaktär och är ett internationellt erkänt surfingparadis. Men här finns också flera lugna stränder bra för bad, solning och snorkling. Den härliga atmosfären, ett bra nattliv med mycket levande musik och ett stort utbud av kaféer och restauranger, gör att man verkligen trivs här.

Den mexikanska huvudstaden, Mexico City, är en gigantisk metropol rik på såväl historiska platser och sevärdheter som museum och nöjesstråk. För den som bara disponerar ett par dagar, eller kanske en vecka, gäller det att plocka russinen ur kakan. Mexiko City är såpass stort att det finns flera centrum, men de flesta turister spenderar nog merparten av sin tid i den gamla stadsdelen Centro Historico och i affärs- och nöjesdistriktet Zona Rosa.

Ett par mil utanför city ligger det populära turistmålet Teotihuacan, en samling pyramider och tempel från runt år 300 f.Kr då Mayaindianerna dominerade i Mexiko. Väl värt ett besök.

Prisexempel

• flyg Sverige – Oaxaca
• flyg Puerto Escondido– Mexiko City
• flyg Mexiko City – Sverige
• tre nätter på Gala Oaxaca, Oaxaca
• sju nätter Rincon del Pacifico, Puerto Escondido
• tre nätter på BW The Royal Zona Rosa, Mexiko City
• lokala skatter & avgifter

Pris per person: från 16 750:-
(pris kan variera bl a beroende på avresedatum och plats på flyget)

 Flygskatter tillkommer om cirka 3 500:- beroende på resrutt.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER