Utah & Hawaii

Alta/Snowbird, Utah & North Shore, Hawaii

En veckas puderskidåkning i Little Cottonwood Canyon och en veckas surfing (eller sol- och bad) på Northshore, Hawaii. Kan det bli bättre än så…?

 x

Alta
Med sitt strategiska läge längst in i Little Cottonwood Canyon är denna legendariska skidort varje puderälskares drömställe, med sin fjäderlätta pudersnö som faller i mängder. Här är piståkningen sekundär, det är offpist som gäller för hela slanten! Alta ligger på hög höjd, åkningen börjar på 2000 meter, och säsongen brukar därför sätta igång tidigt. På liftkorten i Alta står det ”For Skiers”. No snowboarders allowed”. Inga snowboarders tillåtet alltså!

Snowbird
Snowbird och grannorten Alta bildar ett gemensamt, brant puderparadis med totalt 24 liftar, mängder av pister och i det närmaste obegränsade offpistmöjligheter, samt sist men inte minst – stora mängder torr och lätt snö. Snowbird tillåter förresten brädåkare, vilket grannen Alta dessvärre inte gör. Snowbird har riktigt kul och varierande terräng, stora öppna ytor, branta trixiga rännor, drops i alla svårighetsgrader och massor av skogsåkning. Snön är helt makalös, stora mängder och för det mesta riktigt torr. 

Hawaii
North Shore, norra kusten, är Oahus mer orörda del och det är här du får se ”riktiga” Hawaii. Lokalbefolkningen är oerhört värna om att North Shore ska behållas ”country”. Berömt för sina härliga stränder och enorma vågor, framför allt på vintern då surfare flockas här.

Missa inte Waimea Valley, en botanisk park med ovanliga tropiska växter, antika stenterrasser och det 14 meter höga vackra vattenfallet Waimea Falls, som man kan bada i. Waimea Beach Park har en lång och bred vit sandstrand perfekt för bad och snorkling under sommaren, medan vintermånaderna erbjuder surfare Hawaiis högsta vågor. Det största samhället är lilla Haleiwa, en gång plantagestad men numera mer av hippiekaraktär och huvudort för surfarna i området. Här finns en pittoresk båthamn, restauranger, ekologiska butiker, gallerier, surfmuseum och många fina både surf- och badstränder.

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige-Salt Lake City-Honolulu-Sverige
• transfer Salt Lake Citys flygplats – hotellet t/r
• 8 nätter inkl frukost och middag (i närheten av Salt Lake City)
• liftkort i 7 dagar (gäller för Alta, Snowbird, Brighton & Solitude)
• transfer från flygplatsen i Honolulu -Turtle Bay Resort t/r
• 7 nätter på femstjärniga Turtle Bay Resort
• lokala skatter och avgifter

Pris: från 33 900:-per person i delat dubbelrum
(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Stanna lite längre när du ändå reser så långt! Hör med oss om pris för extranätter och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet. Vi kan även hjälpa till med hyra av skidor, hör med oss om pris!

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER