Golfkusten

Den fuktiga golfkustregionen var en gång hemort för tre viktiga fornamerikanska kulturer – de gåtfulla olmekerna, (Mexicos första kulturfolk, 1200 f Kr), totonakerna samt huastekerna. Flera århundraden senare, närmare bestämt år 1519, var denna kust åter i händelsernas centrum när spanjoren Hernán Cortez gav sig ut på sin historiska erövring av aztekimperiet.

Den heta och fuktiga Golfkusten med sina gröna och bördiga slätter står för det mesta av Mexicos produktion av sockerrör, tropiska frukter, kokosnötter och kaffe. Vackra sjöar, vattenfall, papegojor, tukaner, apor och till och med krokodiler kan man få se här.

Längre inåt landet sjunker temperaturen i takt med att terrängen stiger upp mot de höga höjderna i Sierra Madre Oriental och det snötäckta Pico de Orizaba, Mexicos högsta berg på 5 757 meter.

I Xalapa ligger ett av Mexikos bästa antropologiska museer med konstföremål från olika fornamerikanska civilisationer. Städerna Veracruz, Villahermosa och Tajín är också höjdpunkter vid ett besök i detta område.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER