Koloniala kärnområdet

Soldränkt kust, fuktig djungel, indianbyar, mesas översållade med kaktusar och snötäckta vulkaner – välkommen till ”det koloniala kärnområdet”!

Stränderna och de välbevarade städerna från kolonialtiden är regionens största turismagneter. Badorterna Puerto Vallarta och lilla, mindre hektiska Manzanillo tillhör de populäraste längs den vackra Stillahavskusten.

Väl värt ett besök är staden Tequila. Det är här spritdrycken Tequila har tillverkats sedan 1500-talet. Överallt i staden känns den kraftiga doften från mer än ett dussin destillerirer och runtom ligger plantager där ”Agave tequilana” odlas. En rundvandring i ett destilleri med provsmakning är ett måste.

De gamla städerna Zacatecas, Guanajuato, San Luis Potosí, San Miguel de Allende och Morelia är några av de koloniala juvelerna i området; riktiga kulturskatter med fantastisk arkitektur.

Vid sidan av allfartsvägen, i Sierra Madre Occidental, finns många indianbyar såsom Huichol och Cora. Här lever nästan 50 000 huicholindianer med sina spännande ceremonier och vackra pärlbroderier.

Längre österut, i det grönskande Huasteca Potosina, finns magnifika vattenfall.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER