Norra Mexiko med Baja California

Man bör inte underskatta avstånden i denna region. Vägarna är som regel bra, men det går också att ta sig runt med buss eller tåg. Här finns mycket att se och göra. Norra Mexicos landskap kännetecknas av ett strålande ökenlandskap med en stor mängd olika kaktusväxter och ett omväxlande djurliv, inte minst gråvalen på kusten. Valskådning i Guerrero Negro är en upplevelse, lagunen är den kaliforniska gråvalens främsta parningsplats.

Längre inne i landet möter Barranca del Cobre med svindlande djupa raviner som är perfekta för den som vill vandra. Eller varför inte promenera längs gatorna i någon genuin västernstad som t e x Durango?

En av världens absolut mest storslagna tåglinjer finns i regionen; järnvägslinjen Chihuahua – al – Pacífico, ”Copper Canyon”. Mexikos kopparravin är mycket större än Grand Canyon, men långt ifrån lika välkänd; ett av de oupptäckta underverken på den nordamerikanska kontinenten.

Det tar 13 timmar att färdas de 670 kilometrarna mellan Chihuahua till Los Mochis på Stillahavskusten. Man färdas genom 86 tunnlar och 37 broar och naturscenerierna är helt spektakulära; fantastiska vattenfall, doftande pinjeskogar, märkliga klippformationer och stilla sjöar.

Soldyrkare hittar några av Mexicos finaste stränder på den 1 300 kilometer långa halvön Baja California. Några badorter väl värda att nämnas är Cabo San Lucas på sydspetsen med sin romantiska Lover´s Beach och Mazatlán med 20 kilometer strand och sin karneval som lär vara världens tredje största efter dem i Rio och New Orleans.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER