Södra Mexiko / Stilla havskusten

Magnifika kolonialstäder, badorter i världsklass och monumentala fornamerikanska utgrävningar; södra Mexico bjuder på stor  mångfald.
Här hittar man världsberömda Acapulco, men också badorterna Ixtapa, Zihuatanejo, Puerto Escondido och Huatulco som är på uppåtgående, samt de mindre välkända och familjärare Puerto Angel och Zipolite.                                                                                                                                                      Dessa badorter vid Stillahavskusten är övervägande oförstörda och väl värda ett besök, många av dem ör små pittoreska fiskebyar med dykning, surfing och djuphavsfiske i världsklass.

Det inre av Chiapas och Oaxaca är känt för sina kolonialstäder – som Oaxaca och San Cristóbal de las Casas – men framförallt för de fornamerikanska utgrävningarna. Ett exempel är Monte Albán, som ligger mycket vackert på 400 meters höjd ovanför Oaxacadalen. Staden är ett betydande minnesmärke från Zapotec civilisationen.

Ett annat är den imponerande tempelstaden Palenque, en av de stora kultstäderna i Mayakulturen som ligger mitt i den fuktiga regnskogen. Här kan man se den berömda pyramiden ”inskriptionens tempel”, i vilken man fann en gravkammare med en präst och hövding. Templet är cirka 20 meter högt. Ta god tid på er att besöka dessa arkeologiska underverk!

Staden Oaxaca ligger i en bördig dalgång på 1 500 meters höjd i Sierra Madre del Sur. Det är en av de mest välbevarade och charmigaste av Mexicos alla kolonialstäder. Charmen ligger b l a i blandningen av kulturer som man möter här. Färgsprakande indianska marknader, intressanta museer, vackra kolonialkyrkor och mysiga kaféer är ett löfte.

En tre- fyra dagar i staden Oaxaca och någon vecka i badorten Puerto Escondido gör den perfekta semestern!

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER