Bo på ranch

cattle-drive-793676_1280 (1)
cowboy-3650313_1920
saddle-419745_1920
cowboy-985299_1920
previous arrow
next arrow

Drömmer du om att pröva på livet som en cowboy/cowgirl? På en ”working guest ranch” deltar man i det dagliga ranchlivet och hjälper till med boskapsskötsel från hästryggen.

Battlecreek Ranch, British Columbia, Canada
Battle Creek Ranch, nära spektakulära Wells Grey Park, bjuder på en äkta vilda västern upplevelse. Denna lilla, familjeägda working ranch är hem för välskötta boskap inklusive kor och kalvar och naturligtvis ett stall med vältränade ridhästar. Här bor du bekvämt och kan välja läckra hemlagade måltider från menyn. (Mat och dryck ingår inte utan det köper man till själv). Ranchen ligger vackert med fantastisk utsikt av Trophy Mountains, gyllene höfält och majestätiska sluttningar. Grill- och eldgropar finns tillgängliga om man vill grilla, ett bra sätt att avsluta dagens alla äventyr. Under stjärnorna.

Sundance Guest Ranch, British Columbia, Canada
Familjeägda Sundance Guest Ranch välkomnar sina gäster att uppleva det avslappnade ”västernlivet”. Ranchen ligger vacker med utsikt över Thompson River Valley, endast fyra timmar med bil från Vancouver. På ranchen finns över 80 hästar och de erbjuder dagligen morgon- och eftermiddags ridturer för alla nivåer av ryttare. Ett underbart sätt att utforska detta robusta och orörda landskap. Ytterligare faciliteter inkluderar en utomhuspool, tennisbanor, vandringsleder, volleybollbana och gamerum.

La Reata Ranch, Saskatchewan, Canada
Denna ”working guest ranch” ligger gömd i den vackra Saskatchewan River Valley, längs med stranden av sjön Lake Diefenbaker. Den totala markytan är cirka 2000 hektar, men känns större på grund av nivåskillnaderna. Här finns omkring 200 kor och kalvar och cirka 20 hästar, mest quarterhästar, men också några paints. Landskapet omkring La Reata är kargt, dramatiskt och omväxlande och påminner om en gammal westernfilm med rullande prärier och djupa canyons.

Man rider mycket på ranchen och alla är välkomna att deltaga i arbetet med boskapen och ranchen om man vill. Boskapen måste kollas och ofta flyttas varje dag, och ibland måste man fånga in kalvar för vaccinering etc.  De som inte har så stor riderfarenhet kan få lektioner i western-ridning utan extra kostnad. Alla får möjlighet att lära sig hur man kastar lasso och arbetar med boskap.