Bo på ranch

Drömmer du om att pröva på livet som en cowboy/cowgirl? På en ”working guest ranch” deltar man i det dagliga ranchlivet och hjälper till med boskapsskötsel från hästryggen.

x

Lucasia Guest Ranch, Alberta, Canada
Om du letar efter en genuin workingranch upplevelse, rekommenderar vi Lucasia Ranch i sydvästra Alberta, vackert inbäddad i det kuperade Porcupine Hills. På sluttnignarna betar hjordar av älg och rådjur tillsammans med Texas Longhorns, Percheron, Appaloosa och Quarterhästar. Ranchens cowboys erbjuder de erfarna ryttarna att vara med på cattle drives, branding och allmäna göromål på en working ranch.

Läckra, hemlagade måltider med egenproducerat kött och mycket grönskaker, här behöver du aldrig gå hungrig! Efter en lång dag i sadeln, är det skönt med trevlig kvällssamvaro framför en sprakande lägereld.

La Reata Ranch, Saskatchewan, Canada
Denna ”working guest ranch” ligger gömd i den vackra Saskatchewan River Valley, längs med stranden av sjön Lake Diefenbaker. Den totala markytan är cirka 2000 hektar, men känns större på grund av nivåskillnaderna. Här finns omkring 200 kor och kalvar och cirka 20 hästar, mest quarterhästar, men också några paints. Landskapet omkring La Reata är kargt, dramatiskt och omväxlande och påminner om en gammal westernfilm med rullande prärier och djupa canyons.

Man rider mycket på ranchen och alla är välkomna att deltaga i arbetet med boskapen och ranchen om man vill. Boskapen måste kollas och ofta flyttas varje dag, och ibland måste man fånga in kalvar för vaccinering etc.  De som inte har så stor riderfarenhet kan få lektioner i western-ridning utan extra kostnad. Alla får möjlighet att lära sig hur man kastar lasso och arbetar med boskap.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER