Montreux Riviera & Lavaux

Vid Genèvesjöns strand i Montreux är det medelhavsklimat med palmer och blomsterprakt. Montreux är som Franska rivieran, fast lugnare och ligger vid sjö i stället för hav. Otroligt vackert! För många av oss ger staden associationer till jazz- och tv-festivaler och inte minst till Queenlegenden Freddie Mercury, som i dag står staty nära det hus som han bodde i. Här i Montreux hade gruppen sin studio, och det var här den berömda låten ”Smoke on the water” med Deep Purple kom till. Sången syftade på den berömda branden som ödelade kasinot under Frank Zappas spelning 1971.

Schweiz är ett ganska anonymt vinland, men producerar viner av världsklass. I skydd av Jurabergen och Alperna är klimatet perfekt för vinodling. På denna resa utforskas Schweiz UNESCO-listade Lavaux-vinterrasser. Vinodlingarna här vid Genèvesjön producerar ett läckert vitt vin – Chasselas – i begränsade mängder, vilket gör det till ett eftertraktat vin bland finsmakare. Sångaren Prince hör till de schweiziska vinentusiasterna – ”Take me to the vineyards of Lavaux”, sjunger han i låten ”Lavaux”. 

Ett besök till Montreux mest berömda byggnad, det mytomspunna Château de Chillon från 1100-talet är ett måste. Slottet har också under en tidsperiod varit fängelse och inspirerade lord Byron till att skriva dikten ”The prisoner of Chillon” om en av slottets fångar. 

PRISEXEMPEL

• tåg t/r Zürich eller Geneve till Montreux
• tre övernattningar i Montreux inkl frukost
• Chateau de Chillon inkl båtbiljett t/r från Montreux
• tågbiljett Montreux – Chexbres t/r
• vinprovning på Domanie Bovy i Chexbres inkl ostbricka med kallskuret
• Montreux Riviera Card

Pris: från 6 665:-  per person i delat dubbelrum

Du bestämmer själv resans längd, det går naturligtvis bra att lägga till övernattningar eller fler tågsträckor.