Golden Pass Tour

Golden Pass Line går hela vägen från Luzern via Interlaken till Montreux vid Genevesjön. Till skillnad från de flesta andra tåg-set här i Schweiz, som brukar vara röda, så är dessa tåg gula. En kulturell resa väntar med flera olika tåg som länkar samman tysk- och franskspråkiga Schweiz.

En knapp timmes tågresa tar dig till Luzern där du efter en övernattning reser vidare mot Interlaken.

Den drygt två timmar långa Luzern-Interlaken Express tuffar förbi kristallklara bergssjöar, brusande vattenfall och ståtliga bergspass så som Brünigpasset – ett av Schweiz mest kända! Utanför fönstret passerar den ena alpbyn vackrare än den andra. 

Interlaken är en bra utgångspunkt för den äventyrslystne. Här kan den som vill ta tåget upp på toppen av ett av Alpernas högsta berg. I över 100 år har Jungfraubahn tuffat upp till Europas högst belägna tågstation Jungfraujoch på hela 3454 meters höjd.

Efter två nätter i Interlaken gör vi oss redo för en tågresa genom grönskande ängar, förbi pyramidformade Alptoppar, små byar och vackra Genèvesjön. Så vackert att du vill resa i slowmotion! 

Höjdpunkten på resan är ändå den sceniska tågsträckan Golden Pass Panoramic mellan Zweisimmen och Montreaux där det vackra alplandskapet övergår till ett nästan tropiskt landskap med vinfält och palmer då man närmar sig Genèvesjön. Montreux för tankarna till den franska Rivieran.

Vi rekommenderar ett besök på den Unescolistade vinregionen Lavaux där du kan vandra den 32 kilometer långa leden till det det mytomspunna slottet Château Chillon. Längs vägen kan du besöka små vingårdar och boka in besök hos vinmakare – bästa sättet att lära känna en plats och dess människor på ett genuint och hållbart sätt.

PRISEXEMPEL

• tågtransfer Zürich till Luzern
• tågresan Golden Pass i andra klass
• en övernattning i Luzern inkl frukost
• två övernattningar i Interlaken inkl frukost
• en övernattning i Montreux inkl frukost
• reservation av sittplats på Golden Pass Line
• tågtransfer tillbaka till Zürich

Pris: från 6 665:-  per person i delat dubbelrum
(pris kan variera något beroende på säsong)

Du bestämmer själv resans längd, det går bra att lägga till övernattningar eller fler tågsträckor.