Glacier Express

Glacier Express: Oberalppass
Glacier Express: Albulalinie
Glacier Express: Oberalppass
previous arrow
next arrow

Glaciärexpressen har fraktat passagerare mellan Zermatt och Sankt Moritz sedan 1930-talet och är en av Schweiz vackraste tågresor. Njut av fantastiska vyer medan tåget i sakta mak tar sig förbi mysiga alpbyar omringade av majestätiska bergstoppar. Högsta stationen, Oberalp ligger på 2023 meter över havet. Vyerna här med de snöklädda bergstopparna och glaciärerna tar andan ur vem som helst.

Vi färdas vidare genom Nikolaidalen, den djupaste dalgången i landet, innan den majestätiska och välbekanta silhuetten av Matterhorns 4 478 meter höga topp dyker upp i synfältet. På sluttningarna går betande kor med bjällror runt halsen. Slutstationen är den förtjusande byn Zermatt som är bilfri så tåg är för övrigt det enda sättet att ta sig hit.

Byns byggnader är traditionella, det finns inga höghus eller stora hotellkedjor. Många av hotellen är familjeägda sedan generationer. Bergen här är viktiga, hit kommer man sommar som vinter. Mitt i byn ligger kyrkan och på kyrkogården ligger över 500 bergsklättrare begravda, alptraditionen är lång.

PRISEXEMPEL

• tågtransfer t/r Zürich till antingen St Moritz eller Zermatt
• tågresan Glacier Express i andra klass
• en övernattning i St Moritz inkl frukost
• en övernattning i Zermatt inkl frukost
• reservation av sittplats på Glacier Express

Pris: från 5 895:-  per person i delat dubbelrum
(pris kan variera något beroende på säsong)

Du bestämmer själv resans längd, det går bra att lägga till övernattningar eller fler tågsträckor.

Photo credit: swiss-image.ch/Stefan Schlumpf