Engelberg  – Alpernas offpist mecka

Engelberg i de Schweiziska alperna, är Europas främsta åkområden för offpiståkning. Högsta åkhöjden ligger på 3 028 m ö h och den myckna snön och långa säsongen gör att friåkare från hela världen vallfärdar hit. Offpisten är lättillgänglig och hittas på nordsidan Titlis, där åken är brantare. Vi rekommenderar en bergsguide för att få ut så mycket som möjligt av åkningen här. Från den roterande liften Titlis är man omgiven av storslagen natur.

Sydsidan Brunni har fin skogsåkning och lite lättare backar och skön smöråkning på våren. Åker man hellre skidor eller snowboard i pisten finns 19 utmanande pister och nedfarter.

Det är lätt att ta sig till Engelberg, byn är supermysig och omgivningarna runtom kring en fröjd för ögat. Man flyger lättast till Zürich, men det går också bra till Basel. Väl framme i Zürich hoppar man på tåget som går direkt från flygplatsen till Engelberg. Vanligtvis får man göra ett byte i Luzern. Tåget tar dig sedan hela vägen in i Engelbergs by, där du kanske till och med har gångavstånd till ditt hotell. Själva byn, som är en tidigare klosterby, ligger på 1050 m ö h med traditionella byggnader, många gemytliga hotell och restauranger.

Hotellen ligger dels uppe på berget, ski in ski out. Eller så bor du i byn där liftbussar går gratis hela vintern. Många föredrar att kunna promenera till restauranger och barer efter skiddagen.

Winter in Engelberg