Floridas guldkorn

Förra julen gjorde jag en 11 dagars rundresa med min familj, 2 vuxna och 2 barn, 8 och 10 år gamla. Nu tänkte jag dela med mig av våra erfarenheter och bjuda på lite tips!

Vi startade vår resa i Miami där vi hämtade ut vår hyrbil. Där var första ”missen”. Hyrbil och Miami är ingen bra kombination …! Det är jättedyrt med parkering och nästan omöjligt att hitta. Trafiken ska vi inte tala om, det går nästan snabbare att gå. Så vänta med hyrbil tills det är dags att resa därifrån.

Efter ett par dagar i Miami körde vi söderut, till Key West, en resa på drygt 25 mil. Att köra genom Florida Keys är en upplevelse som inte liknar någonting annat, räkna med minst 4 timmar. En fantastisk väg!

Väl i Key West väntar ett karibisk-amerikanskt paradis i femtiotals-skepnad. Pittoreska hus och avslappnad atmosfär, unik för Florida Keys! Det märks att Havana bara ligger 14 mil bort över sundet. Har man mer tid, rekommenderar jag att man stannar en natt eller två på Marathon eller Duck Key.

Tillbaka till fastlandet och vi fortsatte färden längs US 41/Tamiami Trail, genom Everglades träskmarker. Vi tog lång paus vid Everglades Safari Park där vi bl a åkte airboat och spanade efter alligatorer.

Efter en natt i Naples fortsatte vi längs med västkusten till vår favoritplats i Florida, Anna Maria Island. Så mysigt att vi valde att stanna här i 4 nätter. Ön består av kritvita stränder, små coola surfshops, strandhus till uthyrning och gulliga butiker längs med hela strandkanten. Anna Maria Island är dessutom ett populärt tillhåll för karettsköldpaddor och har du tur så kan du se delfiner i det härliga blåa vattnet. Västra sidan av Florida har mycket lugnare vatten än den östra och därmed perfekt för barn i alla åldrar!

Semestern avslutades i Orlando med ett par dagar på Universal Resort. Här är tjockt med folk under julhelgen, så det gäller att ha tålamod och inte sura ihop av de långa köerna! Vi bodde på Universal´s Cabana Bay Beach Resort, som jag varmt rekommenderar.

 

Mina 5 hetaste tips:

  • Undvik att köra bil i Miami, välj hellre t ex Uber taxi
  • Nyfångad, grillad fisk, key lime pie och kubanska mackor. Matkulturen i Florida Keys är härlig!
  • Everglades. Åk på alligatorspaning i Amerikas största subtropiska naturområde.
  • Anna Maria Island – missa inte solnedgången från uteserveringen på the Beach House
  • Delfinsafari från Clearwater beach