Hakuba Valley

I området runt Hakuba finns inte mindre än 9 skidorter på nära håll, där Happo One, Hakuba Goryu, Hakuba 47, Cortina Kokusai och Tsugaike är de mest kända. Totalt i Hakuba Valley finns närmare 140 liftar och fem gondoler. Dalen har mängder av kostnadsfria skidbussar vilket gör det lätt att ta sig mellan orterna. Här faller i genomsnitt 12 meter snö per år, och även om snöfallet inte riktigt konkurrerar med orterna i Hokkaido är terrängen både brantare och mer varierad. Här finns några av de längsta backarna i hela Japan. Liftsystemen är otroligt effektiva och det är sällsynt med långa köer.Tack vare den glesa skogen och branta lutningar så anses Hakuba vara ett av de bästa ställena i Japan för skogsåkning.

I Japan är offpiståkning i regel förbjudet men i Hakuba har till slut skidåkarna dragit det längre strået och i Happo One såväl som i Cortina är det, på eget ansvar, tillåtet att åka i större delen av terrängen. Annars kommer man lätt åt den terräng man vill, via någon av alla liftar och köerna är minimala

I januari och februari snöar det som mest och kvaliteten är som bäst.

Som Japans främsta skidregion erbjuder Hakubadalen mer terräng, vertikal stigning och avancerade skidbackar än någonstans i Japan. Vi rekommenderar ett ett ”All Hakuba Valley Lift Pass”, som ger dig tillgång till alla nio skidorterna.

Utöver skidåkning är Hakuba också känt för sina många varma källor, eller onsen som det heter på japanska. Det finns över 200 olika onsens i Hakuba och det är det perfekta sättet att koppla av efter en lång dag i skidbacken. Om ditt hotell inte har ett eget onsen hittar du lätt ett allmänt badhus inom gångavstånd.

Även om Hakuba är en liten by och after ski-kulturen saknas i Japan finns här många barer.

Boka nu…
Japan är populärt. Vi på GO WEST vet av erfarenhet att det är hög tid att planera skidsemestern hit redan nu. Dröj därför inte med att kontakta oss, så att det säkert finns platser kvar. Många hotell erbjuder också generösa rabatter för dig som bokar tidigt…!

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Tokyo t/r
• transfer flygplatsen – hotellet t/r
• 10 nätter på Yamano Hotel inkl frukost
• liftkort 9 dagar

Pris: från 23 900:-  per person i delat dubbelrum, inkl alla skatter
(pris är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *