Myoko Kogen

Nära Nagano och den japanska västkusten, vakar Mount Myoko över en av Japans snörikaste skidorter. Här faller 13-15 meter fluffigt puder varje vinter. Skidsäsongen varar från mitten av december till slutet av april. Störst chans för puder är i januari och februari, då det normalt kommer som mest snö.

Snabbaste sättet att ta sig hit är med tåg. Alternativt finns det direktbussar från Tokyos flygplatser med Nagano Snow Shuttle.

Byn Akakura Onsen är navet i skidåkningen kring Myoko, en liten, historisk japansk stad med skidanläggningarna utspridda i bergen runtomkring.

Skidorten består av ett trettiotal liftar uppdelade på fem liftsystem. Det finns något för alla i Myoko Kogens skidorter, även om området är mest känt för sitt puder, trädbevuxna backar och offpiståkning.

Högsta fallhöjden på drygt elvahundra meter hittar vi i Suginohara. Här finns också Japans längsta nerfart och bra sidecountry. Seki Onsen är känt för branta och djupa trädskidåkning och bäst terräng för offpist hittar vi i Akakura Kanko. Det går gratis skidbuss mellan anläggningarna.

Akakura Onsen är i allmänhet den mest populära byn att bo i eftersom den erbjuder god tillgång till de största skidorterna och har det största antalet barer och restauranger. Myokos boende varierar från traditionella pensioner, ryokaner och lodger, till mer europeisk stil.

Ett Onsen-bad är en skön avslutning efter en dags skidåkning. Det heta vattnet som värms upp av vulkanisk aktivitet leds in till hotellen. Eller varför inte pröva de härliga varma källorna utomhus, omgivna av skogen med skön utsikt?

Många kommer hit för skogsåkning i midjedjup snö. Men även de varma källorna och den vackra naturen lockar turister och stressade stadsbor för rekreation. Ett hett tips är också en eftermiddagstur till Yudanaka Onsen för att titta på snöaporna, något vi tycker alla bör göra!

Myoko är långt ifrån en glittrig, västerländsk skidort. Så för dig som letar efter grym skidåkning i kombination med lite traditionell japansk atmosfär rekommenderar vi varmt Myoko Kogen.

Boka nu…
Japan är populärt. Vi på GO WEST vet av erfarenhet att det är hög tid att planera skidsemestern hit redan nu. Dröj därför inte med att kontakta oss, så att det säkert finns platser kvar. Många hotell erbjuder också generösa rabatter för dig som bokar tidigt…!

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Tokyo t/r
• 10 nätter på Akakura Park Hotel inkl frukost
• liftkort 9 dagar

Pris: från 21 600:-  per person i delat dubbelrum, inkl alla skatter
(pris är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *