Hokkaido Ski Safari

En skidresa till Japan är så mycket mer än bara skidåkning. Hit åker man för snön och kulturen, inte hit för den vilda afterskin eller för att äta ostfondue.

Rusutsu
Rusutsu Resort ligger på södra Hokkaido, en och en halv timmes bilfärd från flygplatsen Sapporo Chitose. Rusutsu är Hokkaidōs näst största skidsystem, bara Niseko United är större. Skidanläggningen huserar på tre berg – West Mountain, East Mountain, och Mount Isola. Här finns 37 pister med en sammanlagd längd av 42 kilometer, den längsta pisten är 3,5 kilometer. Åkhöjden är 400–994 meter och den maximala fallhöjden 594 meter. 19 liftar finns.

Missa inte utsikten mot vulkanen Mount Yōtei som med sina 1 898 meter är den i särklass högsta toppen i området. Fantastiskt vackert!

Till Rusutsu Resort, vars hjärta utgörs av två gigantiska hotellkomplex, kommer man inte för att festa. Skiddagen avslutas istället i onsenbadet – ofattbart skönt och rogivande för trötta muskler! Bad som byggs i anslutning till naturliga varma källor i den vulkaniska landmassan.

Niseko
Niseko är den största skidorten i Japan och består av fyra byar. An’nupuri, Niseko,Hirafu och Hanazono. Transfern från Rusutsu tar en dryg halvtimme. Systemet har 38 liftar och 61 pister. Men även om Niseko erbjuder skidåkning för alla med ett imponerande skidsystem på 35 pistmil så är det helt klart fokus på puderåkningen. Byn är mysig med många trevliga barer och restauranger med allehanda kulinariska läckerheter.

Kiroro
Vi fortsätter en dryg timme norrut, till Kiroro. Skönt att komma bort från liftköerna som stundtals kan vara långa i Niseko. Här är färre människor att dela pisterna och pudret med.Den lite mindre Kiroro Resort har 9 liftar och totalt 21 pister, över 2 toppar. Fallhöjden är som mest på 610 meter och det högsta punkten man kan komma med liften ligger på 1180 meter. Efter fyra nätter här, är det dags att ta sig tillbaka till flygplatsen. En transfer på knappt två timmar.

Tre puderparadis
Gemensamt för de tre orterna, är de otroliga mängderna pudersnö. Fantastisk skidåkning, underbar natur och trevliga människor i en spännande miljö…

Backcountry Skiing and Snowboarding in Hokkaido, Japan

Boka nu…
Skidresan till Japan ska man boka i riktigt god tid. Du får de bästa priserna och chans att få de hotell du önskar. Vill du stanna längre eller kortare, lägga till fler skidorter eller om fler än två vill dela ett rum, kontakta oss så räknar vi på det! Många hotell erbjuder också generösa rabatter för dig som bokar tidigt…!

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Sapporo t/r
• transfer från flygplatsen t/r och mellan de tre orterna
• 3 nätter på Westin Rusutsu inkl frukost
• 3 dagars liftkort Rusutsu Resort
•  7 nätter på Niseko Freedom Inn inkl frukost
• liftkort ”All Mountain Pass” 7 dagar, the Niseko United ski resort
•  4 nätter på Tribute Portfolio Kiroro
• 3 dagars liftkort Kiroro Resort

Pris: från 49 600:- per person i delat dubbelrum
(pris är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *