Praktisk information

Bonuspoäng
De flesta flygbolag har idag ett eller flera bonusprogram. Utgångspunkten är att anmälan till och information om bonusprogrammen är en sak mellan den enskilde resenären och flygbolaget. Vi rekommenderar att du checkar hos flygbolaget om det är möjligt att samla bonuspoäng vid din resa. Kom ihåg att alltid spara boardingkorten då de är det enda beviset på flygresan om du inte har fått rätt antal bonuspoäng registrerat.

Mat
Du har möjlighet att beställa vegetarisk mat, mat för diabetiker, speciell mat till barn eller bebisar. Alla dessa tjänster är gratis men det är viktigt att vi får besked så tidigt som möjligt. Det är för sent att göra det vid check in.

Inreseformulär
Passagerare till Kanada och USA får under flygresan utdelat ett inreseformulär på engelska som ska fyllas i och skrivas under. Detta utfyllda formulär lämnas sedan i tullen. Om du menar att du själv inte kan fylla i formuläret så kan kabinpersonalen hjälpa dig.

Vaccinationsråd
När du är ute och reser utsätter du dig för en ökad risk att smittas av sjukdomar som är ovanliga eller saknas här hemma i Sverige. Blir du smittad och sjuk kan semestern bli förstörd. Med kunskap om hur du undviker hälsorisker och med rätt vaccination kan du känna dig tryggare. På www.resemedicin.com får du tips om vaccinationer och vad du bör tänka på före, under och efter resan.

På avresedagen
Tänk på att vara i god tid på flygplatsen före avgång. Vi rekommenderar att man är incheckad och klar senast 2 timmar innnan avgång från Sverige/Danmark/Norge.

Vintertid är väglaget ofta nyckfullt så lägg på extra tid för transport till flygplatsen. Vid sämre väderförhållanden kan avgångstider/resrutt förändras med kort varsel, det är då flygbolaget på respektive flygplats som är ansvariga för eventuella ombokningar. Man bör hålla sig uppdaterad via Luftfartsverkets hemsida www.lfv.se.

Vid eventuell försening då arrangemang påverkas är det viktigt att kontakta de aktuella arrangörerna för att justera bokningen.

Dubbelkolla avresetiderna
Det är resenärens ansvar att hålla sig orienterad om eventuella ändringar för hemresans tidpunkt. Om man mot förmodan inte gör detta och flygtiden ändrats kan du tvingas köpa ny biljett. Det är alltid kundens ansvar att kontrollera avgångstiderna.

Ändring av hemresa – kom ihåg försäkringen!
Om du förlänger din resa kom ihåg att även förlänga din reseförsäkring. Kontakta Go West eller låt din familj beställa och betala förlängningen av försäkringen innan den upphör.

Bagagets vikt och storlek
Det är stor variation mellan de olika flygbolagen på hur mycket bagage resenärerna tillåts ta med. Läs mer om de olika flygbolagens regler på www.seatguru.com eller respektive flygbolags hemsida.

Handbagage och vätskor
Nu gäller strängare regler om vad som får medföras i handbagaget. Detta berör i första hand varor och produkter som är flytande, sprejer, geléer, cerat och liknande. Ingen enskild förpackning får vara större än 100 ml. Alla behållare skall få plats i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse av maximalt en liters storlek. Mediciner, barnmat och specialkost nödvändig för själva flygresan får medföras utöver ovanstående mängder.

För mer information och uppdatering se www.luftfartsstyrelsen.se/vatskor.

Märkning av bagage
Använd adresslappar och sätt fast dessa på varje del av ditt bagage. Skriv namn, adress och lägg både i bagaget och sätt fast på utsidan. Ta bort alla gamla bagagelappar. Det underlättar för personalen som sorterar bagaget på flygplatsen.

Lås inte ditt bagage till USA
Ditt bagage får aldrig vara låst på resor till eller via USA då det ska vara tillgängligt för säkerhetskontroll av de amerikanska myndigheterna.

Specialbagage
Vi rekommenderar att du i god tid meddelar Go West om du tar med specialbagage (t.ex. golfklubbor, surfutrustning, skidutrustning, fiskespön, gevär, osv). Alla flygbolag har olika regler för detta, se www.seatguru.com eller respektive flygbolags hemsida.

Borttappat bagage
Om ditt bagage försvinner eller blir skadat under resan ber vi dig rapportera det till avdelningen för förlorat bagage på den aktuella flygplatsen, innan ni lämnar flygplatsen.

Pass- och visum
Det är viktigt att du i god tid före avresa kontrollerar vad som gäller i fråga om visum och pass för det eller de resmål du kommer att besöka. Observera att det i vissa fall kan krävas visum även vid mellanlandning i ett land.

www.visumdirekt.se, www.cometconsular.se eller www.viseringscentralen.se kan du kontrollera om du behöver visum för din resa. Dessa tjänster tillhandahålls av andra företag än Go West och vi ansvarar inte för den information som lämnas där. Om du är osäker bör du kontrollera med respektive lands ambassad.