2 Nation Vacation, Fernie & Whitefish

Det tar bara drygt två timmar att köra från Fernie, Kanada till grannen Whitefish i USA. Två läckra puderparadis, perfekta att kombinera!

 

Fernie Alpine Resort, British Columbia
Fernie, ”the Capital of Powder”, ligger i British Columbia, cirka 30 mil sydväst om Calgary. På flygplatsen hämtar ni ut er hyrbil, lastar in skidorna och resten av bagaget och sätter kurs mot ”the Capital of Powder”, dvs Fernie.

Till denna genuina gruvstad med drygt 5 000 invånare kommer skidåkare från hela världen för att njuta av framförallt offpiståkning, skogsskidåkning och den högalpina miljön. Och så snön; massor av torr, ljuvlig pudersnö… Ett snödjup på 4,5 meter är inte alls ovanligt. Trevliga ”locals” och en välkomnande atmosfär; i Fernie trivs man! Efter fem dagars åkning i Fernie är det dags att fortsätta söderut till USA och Whitefish, en drygt två timmar lång bilresa.

 

Whitefish, Montana
Det finns några saker med Whitefish som får oss hängivna skidåkare att dregla…

Ett; detta gigantiska skidområde bjuder på över 1200 hektar kul och varierande terräng.
Två; det här är Montana med endast 10 personer per km2, alltså nästan inga folk så långt ögat når och tre; skidåkningen är legendarisk!

Whitefish Mountain Resort har tre av USA:s bästa, brantaste, längsta och bredaste pister som inbjuder till stora carvingsvängar uppifrån toppen och ända ner… The Glacier Chaser tar dig tillbaka upp till toppen varifrån du kan välja mellan olika ”open bowls” som Nordamerika skryter så om. Tillräckligt brant så att snålvattnet börjar rinna och gott om träd som döljer mjukt, fint puder som extra bonus.

Tio minuter med gratisbussen S.N.O.W shuttle ligger Whitefish. En genuin westernstad mitt i cowboy country med allt man kan önska sig; restauranger i världsklass, salooner med live music och många barer för ”en kall”. Det är här vi bor. Atmosfären och människorna är välkomnande och avslappnade.

Fyra skiddagar senare är det dags att börja färden tillbaka till Calgary för att resa hem. (Eller kanske är det läge att testa Kimberly i Kanada på vägen tillbaka, det ligger ju så nära)… !

 

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Calgary t/r
• hyrbil 10 dygn
• 5 nätter i Fernie
• liftkort 5 dagar Fernie
• 5 nätter i Whitefish
• liftkort 4 dagar Whitefish
• lokala skatter och avgifter

Pris: 19 200:- per person i delat dubbelrum
(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Stanna lite längre när du ändå reser så långt! Hör med oss om pris för extranätter och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *