Fernie & Kimberley, BC

Fernie Alpine Resort
Fernie, ”the Capital of Powder”, ligger i British Cloumbia, cirka 30 mil sydväst om Calgary. På flygplatsen hämtar ni ut er hyrbil, lastar in skidorna och resten av bagaget och sätter kurs mot ”the Capital of Powder”, d v s Fernie. En liten gruvstad med mycket atmosfär och skidåkning i världsklass, knappt fyra timmar sydväst om Calgary.

Till denna genuina gruvstad med 5 000 invånare kommer skidåkare från hela världen för att njuta av framförallt offpiståkning, skogsskidåkning och den högalpina miljön. Och så snön; massor av torr, ljuvlig pudersnö… Ett snödjup på 4,5 meter är inte alls ovanligt.

Trevliga ”locals” och en välkomnande atmosfär; i Fernie trivs man! Efter fem dagars åkning i Fernie fortsätter färden västerut för att testa grannen Kimberly Alpine Resort, en bilresa på cirka en och en halv timme.

Kimberley
Även Kimberley är känt för de stora mängderna snö, nästan obefintliga liftköer och åkning i alla nivåer. Med nästan 730 hektar vidsträckt terräng i vackra omgivningar finns här mycket att upptäcka. Det sägs att Kimberley har det bästa klimatet i British Columbia, med flest soldagar.

Bergets framsida passar bäst för nybörjare och medelgoda åkare som föredrar långa, breda öppna välpistade backar. Östra sidan och baksidan är himmelriket för den mer äventyrslystne; pister med eggande fallhöjd, trädskidåkning, utmanande pucklar och mjukt Purcellpuder som ligger orört länge…

Själva downtown Kimberley är ganska liten, men med ett stort utbud av restauranger, gallerier och små affärer. Stan kallas även ”the Bavarian City of the Rockies” då här är väldigt europeiskt med en mängd tyska matställen.
Efter tre dagars åkning i Kimberley är det dags att köra tillbaka till Calgary och flyga hem.

Boka nu…
Skidåkning i Kanada är populärt. Här finns också riktigt bra ”boka-tidigt-rabatter”. Om du bokar ditt liftkort före 31 augusti, får du 25% rabatt. Dessutom erbjuder många hotell upp till 30% rabatt, vi rekommenderar därför att man bokar i god tid…!

Prisexempel

• flyg Sverige – Calgary t/r
• bilhyra under hela tiden
• lokala skatter och avgifter
• 6 nätter i Fernie
• liftkort totalt 8 dagar Fernie / Kimberley
• 4 nätter i Kimberley

Pris: från 19 900:- per person i delat dubbelrum
(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Hör med oss om priser för extranätter, eller pris för boende i tre- och fyrbäddsrum.

Photo Credit: Nick Nault, RCR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *