Whistler/Blackcomb, BC

Whistler Resort har sju år i rad korats till Nordamerikas bästa skidort. Nedfarterna är långa, den längsta tio kilometer. Systemet är inte bara störst i Nordamerika utan räknas också som det bästa med en fallhöjd på över 1 500 meter. Skidsäsong pågår från slutet av november till slutet av maj med sommarskidåkning från mitten av juni till slutet av augusti.

Whistler Village ligger inklämd mellan de båda bergen Whistler Mountain och Blackcomb. En modern stad med allt från salooner till lyxiga gourmet restauranger. Utbudet är enormt – du kan välja mellan över 80 krogar…! Därtill massor med barer, nattklubbar och affärer.

I byn är det gångavstånd till allt och man slipper biltrafik. Servicenivån är hög och folk verkar alltid ha ett välkomnande leende till övers.

Med över 200 välpistade backar som du når med 41 liftar, tre glaciärer och tolv s k bowls, lockar Whistler skidåkare från hela världen. Whistler och Blackcomb Mountain knyts samman av Peak2Peak gondolen. Här kan även den riktigt kräsne skidåkaren räkna med att få sitt lystmäte. De vackra omgivningarna gör ju inte saken sämre…


Boka nu…
Det är populärt att åka till Whistler. Då de erbjuder riktigt generösa ”boka-tidigt-rabatter”, lönar det sig att boka sin resa i mycket god tid!

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Vancouver t/r
• transfer till & från Whistler
• 10 nätter på hotell
• guidad tur av skidområdena
• lokala skatter och avgifter
• 9 dagars liftkort Whistler/Blackcomb

Pris: från 28 700:- per person i delat dubbelrum
(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Du bestämmer själv resans längd, ovan är ett exempel. Hör med oss om pris för längre eller kortare vistelse och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.