Kicking Horse & Revelstoke, BC

Kicking Horse
Med Nordamerikas näst största fallhöjd på 1 260 meter är skidåkningen något alldeles extra, ett mecka för dig som gillar puder av bästa kvalitet, brant och fin offpist, samt riktigt gott om plats.

Skidsystemet är än så länge ganska litet med 6 liftar, varav en modern 8-personers gondollift som tar dig 3 413 meter uppåt på 12 minuter. Om man efter att ha tagit liften upp knatar vidare med stighudar hittar man ännu mer, helt fantastisk terräng. Det orörda pudret ligger och väntar…! Luncha på prisbelönta Eagle´s Eye Restaurant på 2 350 meters höjd, och dagen är fulländad!

Man bor i den lilla industristaden Golden, cirka 14 kilometer från själva skidområdet.

Revelstoke
Revelstoke är en sömnig Kanadensisk småstad med ett stilla tempo. Staden med sina 8 000 invånare ligger inklämd mellan två bergskedjor; Selkirk och Monashee Mountains. Detta gör att det en bra vinter kan falla 18 härliga meter pudersnö… Revelstoke är en av de platser i skidvärlden som får mest regelbundna snöfall.

Idag finns fyra liftar på berget (sex med Li’l Bit & Turtle Creek – Magic carpets): en highspeed gondola för 8 personer med namnet Revelation och en fyrstolare till toppen påpassligt kallad The Stoke och så fyrstolaren The Ripper samt nya Stellar. Idag finns ett par restauranger och affärer liksom Turtle Creek Tube Park vid resorten. Flera nya liftar är planerade liksom mer infrastruktur i botten på skidorten med butiker, restauranger, hotell och annat boende.

Sammanlagt finns det 75 markerade nedfarter på berget som tilltar åt det mer avancerade hållet. Längsta nedfarten ”The Last Spike” är 15,2 km lång. Det finns även fyra alpina bowler som går att hika till vilka bjuder på allt från skogsåkning till rå alpin terräng.

Berget är fyllt av branter, klippor för de som vågar, bra skogsskidåkning, blockterräng och flacka partier. Djupt puder varje dag, oändligt (?) med repor, stora friåkningsområden som lavinsäkras, nästan inget folk; testa Revelstoke du också!

Boka nu…
Skidåkning i Kanada är populärt. Dröj därför inte med att kontakta oss, så att det säkert finns platser kvar! Här finns också riktigt bra ”boka-tidigt-rabatter”. Därför rekommenderar vi att man bokar i god tid…!

Prisexempel

• flyg Sverige – Calgary t/r
• hyrbil under hela resan
• 5 nätter i Golden
• 4 dagars liftkort KHMR
• 5 nätter i Revelstoke inkl frukost
• 4 dagars liftkort Revelstoke
• lokala skatter & avgifter

Pris: från 27 900:- per person i delat dubbelrum
(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Hör med oss om priser för extranätter, eller pris för boende i tre- och fyrbäddsrum.

Photo credit Dan Stewart, Revelstoke & Antoine Caron Cabana, KHMR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *