Ski Safari

Banff – Jasper – Whistler
Följ med på Ski Safari i Klippiga bergen! Ett utmärkt sätt att pröva på flera av Nordamerikas och Kanadas absolut bästa skidorter och samtidigt få se lite av västra Kanada. Whistler och Lake Louise erbjuder gratis skiddguide.

Dag 1: Ankomst Calgary
Transfer från flygplatsen i Calgary till den lilla staden Banff, vackert belägen i nationalparken med samma namn.

Dag 1-5: Banff
Tre hela dagar av fantastisk skidåkning i orterna Banff Mount Norquay, Lake Louise och Sunshine Village. Transfer mellan de tre skidområdena ingår, liksom liftkort. Vistelsen här bjuder på massor av torr pudersnö, vackra vyer och varierande åkning vare sig du är snowboard åkare, nybörjare, expert, eller off-pist fantast.

Dag 5: Banff-Jasper
Denna dag tar vi oss från Banff till Jasper på Icefields Parkway, genom de båda nationalparkerna med samma namn. En av världens absolut vackraste vägsträckor med massor av naturupplevelser. Färden går genom glaciärer, spektakulära bergslandskap, sjöar och skogar med träd tyngda av snö. Var beredd på att se en hel del vilda djur såsom hjortar, älgar och bergsgetter längs med vägen.

Dag 5-8: Jasper
Ytterligare ett par dagars fantastisk skidåkning. Denna gång i Marmot Basin, även kallat ”Big Friendly”. Här kan du vara säker på slippa liftköer och trängsel. Marmot är främst en familjebetonad ort, men det finns också fina möjligheter till både skogsskidåkning och svarta expert-pister med massor av pudersnö. Liftkort ingår i priset. Själva Jasper är en mysig, liten stad, relativt oexploaterad.

Dag 8: VIA Rail – Vancouver
Gå ombord på ”the Canadian” som tar dig genom hjärtat av Klippiga bergen till Vancouver, genom fantastisk natur.

Dag 9: Vancouver – Whistler
Efter en god natts sömn ombord the Canadian, serveras frukosten, alltmedan tåget letar sig igenom det dramatiska vinterlandskapet. Vid ankomsten till Vancouver fortsätter färden till Whistler med buss längs ”Sea to Sky Highway”.

Dag 9-14: Whistler
Ansedd som Nordamerikas främsta skidort – Whistler/Blackomb gör ingen besviken! Den optimala skidupplevelsen med en mängd utmaningar i superba snöförhållanden. Liftkort ingår även här. Varför inte pröva på heliskiing en dag?x

Dag 14: Whistler – Vancouver
Sista dagen på denna Ski Safari. Bussen hämtar upp för transfer till Vancouver flygplats – dags att resa hem…!

[wpgmappity id=”20″]

Prisexempel

14 dagar/13 nätter inklusive:
• flygresa t/r
• transfer Calgary-Banff
• 4 nätter på hotell i Banff
• 3 dgr liftkort för Banff/LakeLouise/Sunshine inkl transfer mellan orterna
• transfer Banff-Jasper
• 3 nätter på hotell i Jasper
• 2 dgr liftkort i Marmot Basin inkl transfer till & från skidbacken
• tågresa Jasper-Vancouver inkl sovvagn, middag & frukost
• transfer Vancouver-Whistler
• 5 nätter på hotell i Whistler
• 4 dgr liftkort Whistler/Blackkomb
. transfer Whistler – Vancouver flygplats
• lokala skatter och avgifter

Pris: från 28 200:- per person i delat dubbelrum
(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Du bestämmer själv resans längd, ovan är ett exempel. Hör med oss om pris för längre eller kortare vistelse och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *