Alta / Snowbird, Utah

Inga orter kan möta sig med puderåkarens absoluta Mekka – Little Cottonwood Canyon. I denna dalgång hittar du orterna Snowbird och Alta, med årliga snöfall mellan 10 och 15 meter ”The Greatest Snow on Earth”.

Salt Lake City – ”mormonernas högborg”
En fördel med Alta och Snowbird är att transferbussen från Salt Lake City upp till skidorterna ingår när man köper liftkortet ”Ski Salt Lake Super Pass”.

Alta
Med sitt strategiska läge längst in i Little Cottonwood Canyon är denna legendariska skidort varje puderälskares drömställe, med sin fjäderlätta pudersnö som faller i mängder.

Här är piståkningen sekundär, det är offpist som gäller för hela slanten! Alta ligger på hög höjd, åkningen börjar på 2000 meter, och säsongen brukar därför sätta igång tidigt. Den bästa tiden för lössnöupplevelser av sällan skådat slag är från januari till april.

Alta är en mycket speciell skidort, bland annat säljer man bara en viss mängd liftkort varje dag och antalet säsongskort är också begränsat, allt för att det inte ska bli för trångt på berget. På liftkorten i Alta står det ”For Skiers”. No snowboarders allowed”. Inga snowboarders tillåtet alltså! Som ”tvåplankare” så tackar man för detta och konstaterar att vill man åka bräda så finns alltid Snowbird, bara ett stenkast från Alta.

Snowbird
Grannen Snowbird har rykte om att vara mer som Åre eller Vail – ett ställe där alla får plats, med effektiva och snabba liftar och där faciliteterna enbart begränsas av hur mycket pengar skidanläggningen har i sin budget för innevarande år. Lika härlig snö förstås! Och är här det tillåtet att åka snowboard. Få platser ger dig åkning så snabbt och effektivt som Snowbirds kabin. Knappt 1 000 fallhöjdsmeter rätt i fallinjen.

Boka nu…
Vi på GO WEST vet av erfarenhet att det är hög tid att planera skidsemestern till Utah redan nu. Dröj därför inte med att kontakta oss, så att det säkert finns platser kvar.

PRISEXEMPEL

• flyg Salt Lake City t/r
• transfer flygplatsen – hotellet t/r
• 10 nätter inkl frukost (i närheten av Salt Lake City)
• transfer från hotellet till skidbussen
• liftkort i 8 dagar (gäller för Alta, Snowbird, Brighton & Solitude)
• lokala skatter och avgifter

Pris: från 28 800:-per person i delat dubbelrum

(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt. Stanna lite längre när du ändå reser så långt! Hör med oss om pris för extranätter och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.