Ski Oregon

Mt Hood
I Mt Hood hittar du den mest spektakulära åkningen i nordvästra USA, bara 90 minuter från Portland.

På berget finns sex skidområden: Timberline, Mount Hood Meadows, Ski Bowl, Cooper Spur, Snow Bunny och Summit, där Mt Hood Meadows är det största och klart bästa.

Här finns elva liftar och 87 markerade nedfarter. Meadows terräng erbjuder en otrolig mångfald och den vidöppna terrängen vid Cascade Express (den mest populära cruisingterrängen i Oregon) erbjuder en otrolig panoramautsikt halvvägs över Oregon från en höjd av 7300 fot.

För de mer erfarna åkarna finns puderfyllda Heather och Clark Canyon med ett antal olika insteg. Den övre, branta Super Bowl når man genom att lägga skidorna på axeln och följa spåren upp.

Mt Bachelor Vi rekommenderar att man bor i Bend, en knapp halvtimme från skidorten. Bend är en ganska typisk amerikansk småstad med runt 80 000 invånare och mängder av små bryggerier som gör riktigt god öl.

Berget, Mt Bachelor är åkbart i 360 grader och den varierande terrängen erbjuder sanslöst bra åkning. Skidområdet erbjuder 14 liftar och pister i olika svårighetsgrader. Att folk dessutom är extremt trevliga och hjälpsamma och att de erbjuder fria guider till skidåkarna gör Mt Bachelor till en skidort man gärna återvänder till.

Boka nu… Vi på GO WEST vet av erfarenhet att det är hög tid att planera skidsemestern redan nu. Dröj därför inte med att kontakta oss, så att det säkert finns platser kvar.

Prisexempel

• flyg Portland t/r
• bilhyra, SUV, under hela vistelsen
• 3 nätter inkl frukost i Mt Hood
• liftkort 3 dagar Mt Hood
• 6 nätter inkl frukost i Mt Bachelor
• liftkort 5 dagar Mt Bachelor
• en övernattning i Portland
• lokala skatter och avgifter

Pris: från 29 800:-per person i delat dubbelrum (priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Stanna lite längre när du ändå reser så långt! Hör med oss om pris för extranätter och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.