Big Sky, Montana

Tyvärr (?) känner inte så många till Big Sky, Montana, eftersom orten inte är lika hårt kommersialiserad som t ex Aspen och Vail. Du som är ute efter glitter och glamour, bör alltså inte välja Big Sky.

Big Sky vänder sig istället till den kräsne skidåkaren som vill slippa långa liftköer och trendiga restauranger och ägna sig helhjärtat åt skidåkning. Orten är känd för små eller obefintliga liftköer och sin perfekta snö.

Här finns cirka 150 nedfarter, en total pistlängd på drygt 135 kilometer och 16 liftar. Lone Peak Tram erbjuder grymma nedfarter som ger även den mest erfarne en adrenalinkick. Nära hälften av pisterna är för avancerade åkare, över hälften för medelbra och några för nybörjare. Längdåkning finns också i området.

Förutom förstklassig skidåkning, erbjuder Big Sky en hel del trevliga restauranger och kul nattliv, till humana priser. Definitivt värt att nämnas är också närheten till Yellowstone National Park.

Hit kan man åka på en dagsutflykt med scooter eller specialdesignade snöbussar. Själva resan dit är en upplevelse i sig, man åker genom fantastisk vildmark och passerar dramatiska gejsrar i det snötyngda landskapet. Med största sannolikhet får man se bisonoxar och andra vilda djur; ett besök hit är verkligen att rekommendera!

Montanas Rocky Mountains erbjuder så mycket mer än bara skidåkning!

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Bozeman t/r
• lokala skatter och avgifter
• 10 nätter i dubbelrum
• frukost
• liftkort 8 dagar

Pris: från 29 900:- per person i dubbelrum (priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.