Mammoth Mountain, California

Utmärkt snötillgång och lång säsong
Det kan vara svårt att tro, men i Kalifornien finns riktigt fin skidåkning. Mammoth Mountain, som ligger på de östra sluttningarna av Sierra Nevada, är i världsklass när det gäller terrängpark och en storfavorit för halfpipe och parkåkning. Hit kommer skid- och brädåkare från hela världen.

Kalifornien är ju känt för sina många soldagar och det avspeglas även här. Snittet ligger på 300 dagar per år! Det underbara är att snödjupet snittar på mellan 11 och 12 meter.

Lite fakta:

Antal nedfarter: 150
Antal liftar: 27
Antal parker: 6
Högsta punkt: 3369 m
Lägsta punkt: 2424 m
Fallhöjd: 945 m

Det går inte att komma till Mammoth med flyg på en och samma dag, så vi rekommenderar en övernattning i Los Angeles på ditresan. (Hem passar flygen så man slipper övernattning). Alternativt kan man flyga till Reno och där hyra en bil. Tar drygt 3 timmar att köra till Mammoth.

Boka nu …
Vi på Go West vet av erfarenhet att det är hög tid att planera skidsemestern till USA redan nu. Dröj därför inte med att kontakta oss, så att det säkert finns platser kvar.

Prisexempel

• flyg till Mammoth t/r
• lokala skatter & avgifter
• en övernattning i Los Angeles
• 9 nätter på Mammoth Mountain Inn (ski in/ski out)
• 8 dagars liftkort Mammoth Mountain
• transfer till och från hotellet

Pris: från 19 100:- per person beräknat på om två personer reser tillsammans. (priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Varför inte stanna lite längre? Hör med oss om priser för extranätter, eller pris för boende i tre- och fyrbäddsrum.