Alyeska Resort, Alaska

Seward Highway
Skidorten ligger 64 kilometer söder om Anchorage i Alaska i hjärtat av Glacier Valley, omgiven av sju glaciärer. Vägen dit är mycket vacker och har av National Geographic Magazine blivit utnämnd till en av Nordamerikas tio vackraste vägsträckor. Det förstår man verkligen när man kör här!

Välbehållen hemlighet
Alyeska är fortfarande en rätt så ovanlig destination för oss Européer. De flesta besökarna är ”locals”, dvs folk från trakterna runtomkring, samt i viss mån från resten av USA. Detta håller dock på att förändras, fler och fler upptäcker Alyeska.

Tvärtemot vad många tror behöver det inte kosta en förmögenhet att resa till Alaska och du blir garanterat inte besviken.

Det kan vara svårt att hitta information om Alyeska, men kontakta oss på Go West, så hjälper vi dig med den saken!

Gott om utmaningar
Här kan du uppleva allt från nervkittlande heliskiing, extrem off-pist till vanlig piståkning i en unik miljö. Kicken man får av den sagolika naturen och den häftiga åkningen, påminner inte om något du varit med om tidigare. Vi har lämnat en dag utan liftkort då vi rekommenderar att ni provar en dags cat- eller heliskiing! Eller varför inte ett snöskoteräventyr, hundspann eller isfiske…?

Pröva gärna nattskidåkning, en näst intill kuslig upplevelse i den spektakulära terrängen…!

Alaska har rykte om sig att vara iskallt om vintern, men faktum är att Alyeskas medeltemperatur ligger omkring -3C, alltså riktigt behagligt.

Boka nu…
Vi på Go West vet av erfarenhet att det är hög tid att planera skidsemestern till Alyeska tidigt. Dröj därför inte med att kontakta oss, så att det säkert finns platser kvar.

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Anchorage t/r
• transfer flygplatsen-hotellet t/r
• 10 nätter på Hotel Alyeska incl resort fee
• lokala skatter & avgifter
• 8 dagars liftkort

Pris: från 32 600:- per person i delat dubbelrum (priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Flygskatter om cirka 3500:- tillkommer beroende på resrutt. Varför inte stanna lite längre? Hör med oss om priser för extra nätter, eller pris för boende i tre- och fyrbäddsrum.