Vail, Breckenridge, Beaver Creek & Keystone

Fyra skidorter på en och samma resa? Du väljer själv, men det är absolut möjligt då de ligger nära varandra och liftkortet gäller i Vail, Breckenridge, Keystone och Beaver Creek. Det är till Denver, i hjärtat av Colorado, man flyger för att komma åt några av USA:s bästa och populäraste skidorter.

Vail
Själva byn Vail ligger på en höjd av 2 475 meter och högsta åkhöjd är hela 3 490 meter! Pister och liftar är av högsta klass och det är ingen brist på snö. Vail är helt uppbyggd runt skidåkningen och det märks på servicen och bekvämligheten för dig som skidåkare.
I Vail finns inte mindre 32 liftar. Kanske låter det inte särskilt mycket jämfört med Alperna, men observera då att varje lift ger dig minst tre gånger så många nedfarter som en europeisk! Hör du till dem som som gillar utmaningar? Då skall du bege dig till Vail’s berömda offpistområde ”The Back Bowls” som finns på bergets baksida. Där får du garanterat ditt lystmäte!

Breckenridge
”Breck” är ett av de större skidområdena i Colorado och ligger cirka två timmar med bil eller transferbuss från Denver. Huvudgatan kantas av byggnader som tagna rätt ur en Vilda västern film från den tiden, med många små affärer, restauranger och pubar. De flesta pisterna är breda och skönt böljande, vissa är branta och utmanande och andra riktigt tuffa. Här saknas inte valmöjligheter!

Ett tips för bra åkning är Appaloosa Bowl som ligger på baksidan av Peak 10. Här finns kontrollerad, riktigt brant opistad åkning i magisk granskog med fantastisk utsikt över omgivningarna. Här går det att hitta orörda linjer flera dagar efter ett snöfall.

Det är värt att påpeka att Breckenridge, som många andra skidorter i Colorado, ligger på mycket hög höjd med boende på +2900 meter och skidåkning på +4000 meter. Det gör många känner av en släng av höjdsjuka. Det brukar ta ett par dagar innan man vänjer sig. Kom ihåg att dricka mycket vatten!

Beaver Creek
Hör du till dem som helst åker pist kommer du att älska Beaver Creek! Här finns nedfarter för alla åldrar och i alla nivåer. De flesta pisterna är breda och skönt böljande, vissa är branta och utmanande och andra vansinnigt vråltuffa. Liftsystemet är dessutom löjligt effektivt med sina snabba stolar och gondoler och väldiga kapacitet.

Keystone
Keystone ligger vackert längs Snake River och riktar sig framförallt till familjer. Här finns mycket aktiviteter som riktar sig till barnfamiljen men också utmanande skidåkning. Vid Independence Mountain och Wapiti Peak finns bra möjligheter till offpist. Prisläget i Keystone är helt annat än i t ex Vail, här får man bekvämlighet till överkomliga priser.

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Denver t/r
• alla flygskatter och lokala skatter
• 1 incheckat bagage per person
• bilhyra SUV under hela vistelsen
• 8 nätter på ”Village at Breckenridge”, i en studio
• liftkort under hela vistelsen
(gäller för Vail, Beaver Creek, Breckenridge & Keystone)

Pris: från 36 200:- per person om två vuxna reser tillsammans
(priset är ungefärligt och beror b la på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Stanna lite längre eller kombinera med någon annan skidort när du ändå reser så långt! Hör med oss om pris för extranätter och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.