Aspen Snowmass, Colorado

”Four mountains – One liftticket – Explore Aspen Snowmass”

Aspen ligger på hög höjd, 2 474 meter över havet, och en stor del av skidåkningen sker på fjäderlätt snö mer än 3 000 meter över havet. Colorados torra luft i kombination med den höga höjden gör att snön blir snustorr. 

Ingen annanstans hittar man en sådan hög servicenivå som här.

I Aspen Snowmass finns det många pister, massor av variation, läcker off-pist, snowpark (superpipe) och den längsta lodräta stigningen i USA. Skidåkningen runt Aspen är uppdelad i fyra olika skidsystem: Aspen Mountain, eller ”AJAX” som lokalborna säger, ligger närmast byn. Om du tillhör de mer erfarna skidåkarna och gillar utmaningar skall du välja ”AJAX”. Här finns 76 pister där hela 30% är extremt utmanande terräng, 35%medel/avancerad åkning, dock inga nybörjarpister.

Aspen Highlands är favoritberget för ”the locals” som gärna tar skidorna över axeln och går upp till den opistade åkningen i Highland Bowl med fantastisk utsikt över Maroon Bells.

Buttermilk Ski är så milt som det låter – de gröna backarna är fyllda av skidlärare och elever. Du som söker behaglig åkning och inte alltför dramatiska pister, kommer nog att uppskatta Buttermilk. Berget är känt över hela USA för sina utmärkta skidskolor, bästa området för dig som är nybörjare! Här finns också världens längsta terrängpark som gjort för snowboardåkare.

Snowmass-området har lite av varje: pistat, opistat och tre funparks för jibbarna.

Aspen och Snowmass Village erbjuder gratis bussar mellan de fyra bergen och varje morgon bjuds det på gratis kaffe och cookies!

Mer än ”bara” skidåkning Om du någon dag mot all förmodan vill lämna pisterna för att pröva någonting annat, finns det massor att hitta på! En tur med hundspann eller snöscooter i det snötäckta landskapet är verkligen att rekommendera! Upplev Aspen från ovan från en luftballong, eller ta en tur på snöskor. Boutiquer, gourmetrestauranger, caféer, barer och afterskiställen kantar westernstadens gator. Aspen är en av få skidorter som lyckas vara både hipt och klassiskt på samma gång. 

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Aspen t/r
• lokala skatter och avgifter
• transfer flygplatsen – hotellet t/r
• 10 nätter på hotell i Aspen Snowmass • frukost • liftkort 10 dagar

Pris: från 34 200:- per person i dubbelrum (priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Boka tidigt…
Aspen är väldigt populärt. De erbjuder också riktigt bra ”boka-tidigt-rabatter”.

Photo credit Lindsy Fortier