Alta/Snowbird & Jackson Hole

Genom åren har vi haft många nöjda kunder till Alta/Snowbird och Jackson Hole. Nu kan du kombinera dessa båda puderparadis; busstransfer mellan orterna ingår i paketet! Kontakta oss så får du veta mer!

Alta Med sitt strategiska läge längst in i Little Cottonwood Canyon är denna legendariska skidort varje puderälskares drömställe, med sin fjäderlätta pudersnö som faller i mängder. Här är piståkningen sekundär, det är offpist som gäller för hela slanten! Alta ligger på hög höjd, åkningen börjar på 2000 meter, och säsongen brukar därför sätta igång tidigt. På liftkorten i Alta står det ”For Skiers”. No snowboarders allowed”. Inga snowboarders tillåtet alltså!

Snowbird
Snowbird och grannorten Alta bildar ett gemensamt, brant puderparadis med totalt 24 liftar, mängder av pister och i det närmaste obegränsade offpistmöjligheter, samt sist men inte minst – stora mängder torr och lätt snö. Snowbird tillåter förresten brädåkare, vilket grannen Alta dessvärre inte gör. Snowbird har riktigt kul och varierande terräng, stora öppna ytor, branta trixiga rännor, drops i alla svårighetsgrader och massor av skogsåkning. Snön är helt makalös, stora mängder och för det mesta riktigt torr. 

Jackson Hole Extrem terräng, lodräta pister, cowboys och svängande saloondörrar. Den röda lådan, som kabinliften kallas i Jackson, tar oss till den mest extrema utförsåkningen i hela USA, bortsett från Alaska. Detta, samt en nederbörd på i genomsnitt tolv meter per år, har lockat puderdyrkare och offpistfantaster till Jackson Hole ända sedan sextiotalet. Innan dess fanns enbart ranchägare, cowboys och pälsjägare här.

Boka nu…

För att ta del av fördelaktiga ”boka-tidigt-rabatter”, rekommenderar vi att man bokar sin resa i god tid!

PRISEXEMPEL

• flyg till Salt Lake City och hem från Jackson
• transfer flygplatsen – hotellet
• 5 nätter inkl frukost och middag (i närheten av Salt Lake City)
• transfer från hotellet till skidbussen
• liftkort i 4 dagar (gäller för Alta, Snowbird, Brighton & Solitude)
• transfer från Salt Lake City – Jackson
• 5 nätter inkl frukost i Jackson
• liftkort i 4 dagar Jackson Hole
• transfer från hotellet till flygplatsen
• lokala skatter och avgifter

Pris: från 31 900:-per person i delat dubbelrum

(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt. Stanna lite längre när du ändå reser så långt! Hör med oss om pris för extranätter och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.