Telluride, Colorado

”Gammal hippiehåla”
Lilla Telluride högt uppe i Klippiga Bergen i Colorado är en gammal hippiehåla och samtidigt en av USA:s mest exklusiva småstäder. Flera hippies har blivit kvar och bidragit till en hippiekultur som sitter kvar i väggarna.

Charmig västernstad
Telluride är en fantastisk liten västernstad bland exceptionella berg. Staden består bl.a. av det K-märkta Telluride Historic District med gamla byggnader från 1890-talet när Telluride var en gruvstad. All action är runt huvudgatan; Smugglers mikrobryggeri, Chop House och Dark Dog är ett par ställen som måste besökas! Glöm heller inte Giuseppes som ligger på 4 000 meters höjd uppe på berget. Staden har verkligen charm med sin klassiska västerngata och taggiga San Juan Mountains i fonden. Antingen bor man i klassiska Telluride eller uppe i exklusiva Mountain Village. Mellan byarna kan du gratis åka gondol dag som kväll som tar 13 minuter. Mountain Village är raka motsatsen till Telluride och började konstrueras 1972. Byn är ett sofistikerat Crans Montana eller Avoriaz dopat med alpin lyx.

Gott om plats
Skidområdet har satt ett tak på 4 000 åkare per dag för att alla ska ha gott med svängrum, men en normal skiddag är det bara tusen åkare här.

Telluride Ski Resort
Backcountry skidåkningen i Telluride är strålande, missa inte Bear Creek Bowl; brant med en hel del ospårad mark och gott om snö. Ta Gold Hill liften up till 4 100 meter, hika 30 minuter och droppa ner i bowlen för 2 000 vertikala meters åkning ända ner till Telluride. Giftig brant åkning med ett par riktigt svåra partier. Ett par andra extrema områden att kolla in är Bald Mountain och Black Iron Bowl. Här finns också riktigt bra piståkning.

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Montrose t/r
• transfer t/r flygplatsen
• 10 nätter på hotell
• lokala skatter & avgifter
• 8 dagars liftkort

Pris: från 35 500:- per person i delat dubbelrum
(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Varför inte stanna lite längre? Hör med oss om priser för extra nätter, eller pris för boende i tre- och fyrbäddsrum.

Boka tidigt…
Vi rekommenderar att man bokar sin resa i god tid!

Photo credit Telluride Ski Resort