Jackson Hole, Wyoming

”The Cowboy State”
Wyoming är USA:s nionde största delstat, men mycket glest befolkad. Här finns fler boskap och får än människor! Så är Wyoming också en cowboystat, ingen annanstans finns så många cowboys som just här!

Jackson Hole Ski Resort ligger nära Yellowstone NP – en av Nordamerikas absolut största sevärdheter, världens första nationalpark. Parken ligger inom Klippiga bergen och är känd för sin fantastiska natur med dramatiska berg, vackra sjöar, vattenfall, heta källor, djupa raviner…

När du ändå är här – missa inte en tur med hundsläde eller snöscooter genom parken och du kommer säkert att få se vilda djur såsom bisonoxar, älgar, antiloper, hjortar, varg och björn.

Grand Teton National Park
Söder om Yellowstone NP ligger Grand Teton, ett av de naturskönaste områdena i hela landet. Parken ligger runt Grand Teton Mountains, med skarpa bergstoppar och stora jöklar. Alldeles utmärkt för längdskidåkning och ”snowshoeing”. Högsta toppen är Grand Teton på 4 170 meter.

Jackson Hole Ski Resort
En riktig pärla vid foten av Teton Mountains. Utan tvekan en av de bästa skidorterna i hela landet med många utmaningar och en otrolig dragningskraft på duktiga skidåkare. Jackson Hole är känt för sin branta och varierande terräng och för den roliga offpist-åkningen. Här faller det mycket snö; torr, härlig pudersnö… Förra säsongen fick Jackson Hole nära 15 meter! Det finns gott om utmanande terräng, framförallt för den lite mer erfarne åkaren. Och man behöver inte trängas i liftköer. Ej heller i backen – den längsta nedfarten är över 11 kilometer!

Detta tillsammans med den goda snötillgången, de vackra omgivningarna och den trevliga atmosfären gör att man trivs i detta ännu relativt okända puderparadis!!

Boka nu…
Det är populärt att åka till Jackson Hole. De erbjuder också riktigt bra ”boka-tidigt-rabatter”. Vi rekommenderar därför att man bokar sin resa i god tid!

Prisexempel

• flyg Sverige – Jackson t/r
• transfer t/r flygplatsen
• 11 nätter på hotell inkl frukost
• transfer till skidområdet
• lokala skatter & avgifter
• 10 dagars liftkort

Pris: från 34 300:- per person i delat dubbelrum (priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 700:- tillkommer beroende på resrutt.

Varför inte stanna lite längre? Hör med oss om priser för extra nätter, eller pris för boende i tre- och fyrbäddsrum.