Lake Tahoe, California

Smått & Gott

Det är lätt att nå Lake Tahoe från Sverige. Smidigast flyger man till Reno eller Sacramento. Med liftkortet ”Epic Pass” åker du obegränsat i Heavenly, Kirkwood och Northstar. I Heavenly har man inte bara underbara backar att svischa ner för utan även den bästa tänkbara utsikten då Lake Tahoe’s klarblåa vatten sträcker ut sig nedanför. Här hittar man även den högsta punkten i de omringande bergen, där man kan åka upp till hela 3 060 meters höjd och blicka ut över det fantastiska landskapet. Varför skidorten kallas för Heavenly (himmelskt) förstår man så fort man kommer dit. Oavsett om man föredrar välpreparerade, breda pister eller orörd terräng finns det gått om båda i Heavenly. Man kan också åka skidor eller snowboard genom skogen eller i någon av de snöparker som finns på skidområdet.

Kirkwood passar bäst för den avancerade åkaren medan Heavenly och Nothstar har välpistade backar utmärkta för medelåkaren..

Säsongen sträcker sig ända från mitten av november till mitten av april. South Lake Tahoe har ett enormt utbud av restauranger, barer och kasinon och här är en bra utgångspunkt för skidåkning i Heavenly och Kirkwood.

https://vimeo.com/109045382

Prisexempel

• flyg Sverige – Reno t/r, inkl alla flygskatter
• lokala skatter och avgifter
• transfer Renos flygplats t/r
• 8 nätter i deluxe studio
• liftkort 7 dagar

Pris: från 32 400:- per person i dubbelrum (priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Skidorter

Heavenly

Heavenly har det mesta av det bästa, inklusive en fallhöjd på nästan 1,1 kilometer, en nedfart på nära 9 kilometer, 37 liftar och över 100 namngivna pister. Denna skidort, där åkarna ömsom väljer nedfarter i Kalifornien, ömsom i Nevada, har den vackraste av vyer bland USA:s alla skidorter. Långt nedanför backarna breder den stora, klarblå Lake Tahoe ut sig på ena sidan och Nevadaöknen på den andra. En av pisterna slutar bara tio meter innan den torra ökensanden och kaktusarna tar vid.

Kirkwood

Orten Kirkwood har Kaliforniens högsta åkhöjd och massor med fin, torr snö (nästan 13 meter per år)! Drygt 86 nedarter och 15 liftar.

Northstar at Tahoe

Här har man satsat på bekvämlighet och skidåkning för hela familjen. Northstar har 97 välpreparerade pister på ett 980 hektar stort område, 20 liftar, 6 terrängparker och 6 funparks. Något för alla i familjen alltså!