Winterpark/Steamboat, Colorado

Winter Park, CO
Winter Park är den lilla orten på bekväma 1,5 timmars körning från Denver.

Skidområdet Winter Park består av de 4 topparna Winter Park Mountain, Parsenn Bowl/Vasquez-Cirque, Vasquez-Ridge och Mary Jane, som alla är förbundna med varandra. Området sträcker sig över 1 246 hektar på mellan 2 765 till 3 650 meters höjd.

Området Mary Jane anses förfoga över världens finaste puckelpister och skogsrännor och i Vasquez-Cirque får framför allt de som älskar extremt branta nedfarter sitt lystmäte.

De flesta av de 25 liftarna är rätt gamla och långsamma men ger tillsammans med utformningen av skidområdet en skön laid back stämning. Bäst off pist hittar man i Parsenn bowl eller ner mot områdena Vasques ridge och Vasques cirque. Möjligheter till back countryåkning är oändligt, speciellt upp vid Berthod passet som man passerar på vägen mellan Denver och Winter Park.

Steamboat, CO
Härligt mjuk snö och inte en isfläck i backarna… För bara ett tiotal år sedan var Steamboat en ganska slumrande skidort som besöktes av frälsta puderfantaster. Under nittiotalet började dock orten byggas ut och är i dag USA:s näst största skidort. Steamboat utgör egentligen en bergskedja med sex höga toppar: Mt Werner, Sunshine Peak, Thunderhead Peak, Christie Peak, Storm Peak och Pioneer Ridge, på vilka backarna ligger. Trots att orten är stor känns det inte alltför trångt i varken liftar eller backar. Området är stort, backarna är breda och kapaciteten i liftarna mycket god.

I Steamboat finns 165 pister och 20 liftar. Den längsta pisten, ”Why Not”, är hela 4,8 kilometer!

Ska vi välja en favorit så väljer vi Twilight, ett långt och särskilt skönt åk som innehåller en skaplig brant och en skön omgivning där snön allt som oftast hänger tungt på trädgrenarna.

Boka nu…
Det är bra att planera skidresan till Nordamerika tidigt då det alltid finns en massa ”boka tidigt rabatter”. Kontakta oss redan nu så hjälper vi dig att hitta de bästa priserna!

Prisexempel

• flyg till Denver t/r
• transfer
• 5 nätter i Winter Park
• 5 nätter i Steamboat
• lokala skatter & avgifter
• 4 dagars liftkort på vardera ort

Pris: från 32 200: per person i delat dubbelrum
(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget). Flygskatter om cirka 3 500:- tillkommer beroende på resrutt.

Hör med oss om priser för extranätter, eller pris för boende i tre- och fyrbäddsrum.