Nova Scotia

En plats för naturälskare. Landskapet är omväxlande; mörka skogar, öppet vatten och djupa dalar. Det spelar ingen roll vart du än befinner dig, så har du aldrig mer 56 kilometer till havet.

Cabot Trail, längs Cape Bretons norra udde är en av Nordamerikas mest sevärda vägsträckor. Vägen slingrar sig fram längs den dramatiska kusten med höga klippor som stupar rakt ner i det kraftfulla havet, men också längs lugna bukter och vikar där du kan avnjuta ett dopp i havet.

I Nova Scotia är skillnaden mellan ebb och flod störst i världen, vilket tydligast märks i Bay of Fundy. Det finns t om turer ut med båt om du verkligen vill uppleva en tidvattenvåg. Bay of Fundy är också den bästa platsen för att titta på valar.

Det finns oändligt många charmiga fiskebyar, den mest kända är Peggy’s Cove, och överallt finns det fisk- och skaldjursrestauranger. Vill du själv ut och pröva fiskelyckan så ska du passa på, för Nova Scotia har en av världens bästa fiskevatten. Halifax är provinsens huvudstad, den ligger ofta dold i dimma, men har charm tack vare den smakfulla blandningen av nytt och gammalt och det vackra läget. Söder om Halifax, längs Lighthouse Route finns många av de fyrar som är lite av ett kännetecken för Nova Scotia.

Det finns förresten fler sätt att pröva lyckan i Nova Scotia. Kapten Kidds begravde sin skatt någonstans på Oak Island för 200 år sedan och där ligger den fortfarande och väntar ……