Andermatt, Schweiz

Matterhorn Gotthard Bahn

Andermatt-Sedrun är det största och modernaste skidområdet i centrala Schweiz, helt nära S:t Gotthardspasset. Många ny effektiva liftar har tillkommit under de senaste åren vilket har utvecklat skidområdet till ett av de större i Schweiz.  Säsongen 2020/21 sammanlänkades orterna Sedrum och Disentis med Andermatt till ett enda gigantiskt skidområde.

Liftkortet GOBA ger dig möjlighet att åka på Gemsstock, Nätchen och i Oberalp/Sedrun och gäller även numera i Disentis och som tågbiljett på sträckan Andermatt-Sedrun-Disentis.

Andermatt är en av de snösäkraste skidorterna i världen, här faller över 6 meter årligen.

Byn Andermatt Andermatt är en liten, charmig alpby med mycket atmosfär. Genom byn går huvudgatan Gotthardsstrasse som är kantad av restauranger och hotell och en del uteliv, allt inom gångavstånd.

Afterski-ställen finns några stycken; Die Alte Apothek och Spycher med sina goda pizzor tillhör våra favoriter. Vi upplever prisnivån OK för att vara Schweiz.

Gemsstock För dig som söker adrenalin utanför pisten finns berget Gemsstock som med sitt orörda puder och branta långa backar lockar freeride-fantaster från hela världen. Gemsstock är skidområdets högsta topp och tillika Andermatts stolthet. Lättillgänglig offpist med enorma åkytor bara ett stenkast från liften. Missa inte”Russi-run” från toppen, en av världens mest kompletta och inspirerande pister. Felsental, Gudpis och Unteralp gör heller ingen besviken.

Vi rekommenderar att man åker med bergsguide för att komma åt den bästa åkningen.

Nätchen För den som vill vila benen en dag och ha lite snällare åkning passar Nätschen- Gütsch. Pisterna ligger i sydläge och bjuder på idealiska förhållanden för medelgoda åkare och barnfamiljer med b l a skidskola och ”Matti Kids Arena”.

Samtidigt är det mindre konkurrens i offpisten här, vilket gör området intressant även för avancerade åkare. Området ska inte underskattas, här finns riktigt fina backar och är förutsättningarna de rätta så kan friåkningen vara magisk.

Oberalp-Sedrun Tåget till Oberalppass tar 20 minuter och är en riktig upplevelse. Man åker längs bergsväggar och tunnlar för att slutligen komma upp mitt bland alla mäktiga alptoppar med flera meter snö på sidorna. Oberalp-Sedrun imponerar med grymma nedfarter i olika svårighetsgrader och pist och offpist blandas friskt.

Förutom en 100 meter lång half-pipe, massor av kickers, boxar och rails finns också en 800 meter lång boarder-cross bana.

Disentis Här har skitouring fantaster så gott som obegränsade möjligheter till orörd offpist. För de riktigt häftiga åken är det stighudar som gäller, men det finns också gott om lättillgänglig liftburen offpist. Här finns också många röda, sköna, långa backar. Vi tycker att Disentis är en gömd juvel, så vackert med de spektakulära bergstopparna runtom och verkligen inte mycket folk.

KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd.