Val d’Isère, Frankrike

Val d’Isère är en pittoresk by som ligger 1850 meter över havet. Den gamla bykärnan runt kyrkan från 1600-talet har gett byn mycket av dess unika karaktär och man har lyckats behålla lite av dess originella charm.

Här finns skidåkning som gör alla sorters åkare glada, från nybörjare och familjer till avancerade åkare. Tillsammans med Tignes bildar Val d’Isère jätteområdet Espace Killy, vilket ger oändliga möjligheter till bra åkning.

Här hittar du gigantiska åkytor i ett soligt och mycket snösäkert skidområde. Tänk dock på att börja tidigt på dagen om du vill ta dig från ena änden till den andra – det är enormt stort. Här finns allt från glaciär- till skogsåkning och för nybörjaren finns det gott om enklare pister att välja bland.

Området har totalt sett över 150 pister och nästan 100 liftar. En stor fördel med åkningen är att man lätt kan ta sig tillbaka från även de mest avlägsna hörnen i liftsystemet. Oavsett förhållande bjuder det stora området på långa pister och obegränsad lättillgänglig offpist. Trots sin närhet till pisterna är Les Coves och La Spatule områden man helst inte ska ge sig ut i utan kunskap om snöförhållanden och terräng.

Med en snösäker säsong från november till maj är området ett av de mest snörika i Europa och det finns inga helt säkra bergssidor när snödjupet är fyra-fem meter. Bäst är att alltid åka med en lokal bergsguide, det näst bästa att skaffa sig ordentlig kännedom om terräng och snöförhållanden genom att prata med erfarna skidåkare eller pistörer på orten.

Val d’Isère har mängder av restauranger, barer och ett trevligt afterski-nattliv. Det är svårt att missa La Folie Douce i backen, de erbjuder en afterski utöver det vanliga.


KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd. 

Photo credit: Laura Cumin, Rama Syahputra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *