Chamonix, Frankrike

Chamonix är en av världens mest omtalade skiddestinationer och erbjuder det största och mesta när det kommer till skidåkning. Ovanför Chamonix tronar Alpernas och Västeuropas högsta berg – Mont Blanc. Det 4810 meter höga berget bestegs första gången 1786 och bergsmassivet är en populär destination för bergsklättrare, skidåkare och vandrare.

I Chamonix finns allt att välja på, beroende på vilken nivå du befinner dig, från enklare åkning i Le Tour eller Les Houches via skön puderåkning på Brevant och Flegere till seriös äventyrsåkning och ski mountaineering på Les Grand Montets och inte minst från toppen av Aiguille du Midi.  Berget Mont Blanc lockar med helgalen offpist och de största fallhöjderna, men här finns också ett enormt skidsystem med backar som passar alla.

Det finns fem olika skidsystem med totalt 152 kilometer pistade nerfarter, varav 34 räknas som svåra, 70 som medelsvåra och 48 som lätta. Kanske ändå Chamonix passar bäst för den lite mer avancerade åkaren.

Liften Téléphérique de I’Aiguille du Midi  var under många år den högst belägna liften i världen. Liften går från de centrala delarna av Chamonix rakt upp till toppen av Aiguille du Midi 3 842 meter över havet.  Älskar du offpist, ja då får du inte missa Vallée Blanche, ett av Chamonix och världens mest kända och längsta offpiståk. Det är 2 800 fallhöjdsmeter och över 20 kilometer långt från Aiguille du Midi hela vägen ned till Chamonix. Åket anses också vara ett av de vackraste i världen. Det är dock inget man åker ut på själv, utan vi rekommenderar bergsguide då det är en glaciär i ständig förflyttning.

Ett stort urval av restauranger i alla prisklasser, bra after ski och många trevliga barer gör Chamonix till en riktig hit.

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Geneve t/r inkl alla skatter
• transfer Geneves flygplats – Chamonix t/r
• 7 nätter på La Chaumiere Mountain Lodge***  inkl frukost & middag
• 6 dagars Mont Blanc Unlimited liftkort

Pris: från 16 100:-  per person i delat dubbelrum

(pris är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Du bestämmer själv resans längd, ovan är ett exempel. Hör med oss om pris för längre eller kortare vistelse och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER