Zermatt, Schweiz

Zermatt är en förtjusande by omringad av snöklädda berg och med Matterhorn (4 478 meter) som ständigt närvarande landmärke.

Skidområdet är enormt, bara i Zermatt finns tre toppar; Matterhorn Glacier Paradise (3 883 m), Gornergrat (3 089 m) och Rothorn (3 103 m). Med liftkortet har du även tillgång till Cervinia och Valtournenche på den italienska sidan. Totalt ingår 360 kilometer pist i liftkortet. Här finns skidåkning för alla, nybörjare som erfarna. För er som gillar offpist finns stora områden med gula pister som är helt opreparerade, men lättillgängliga och säkra områden. Med bergsguide tar du dig ännu längre ut på orörda områden. Eller varför inte följa med på heliskiing?

Snabbaste sättet att ta sig från byn upp till liftsystemet är med tunnelbanan till Sunnegga. Därifrån kan man välja att sig vidare med lift till Rothorns topp eller ta sig vidare till de andra liftsystemen. Det finns också tåg från byn, som bjuder på en spektakulär färd genom bergen till Gornegrats pister. Det tar cirka en halvtimme och är Europas högst belägna tågsträcka.

Förutom detta finns den lyxiga gondolan Matterhorn Express som tar dig till Matterhorn Glacier Paradise. Vill man sedan fortsätta till Cervina och Valtournenche, gör man det enkelt härifrån.

Byns byggnader är traditionella, det finns inga höghus eller stora hotellkedjor. Många av hotellen är familjeägda sedan generationer och det finns hotell i alla prisklasser, även vandrarhem. Bergen är viktiga, hit kommer man sommar som vinter. Mitt i byn ligger kyrkan och på kyrkogården ligger över 500 bergsklättrare begravda, alptraditionen är lång.

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Zurich t/r
• tåg flygplatsen – hotellet t/r
• 7 nätter på hotell inkl frukost
• liftkort 6 dagar

Pris: från 16 500:-  per person i delat dubbelrum
(pris kan variera bl a beroende på avresedatum och plats på flyget)

Du bestämmer själv resans längd, ovan är ett exempel. Hör med oss om pris för längre eller kortare vistelse och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER