Corvatsch/St Moritz, Schweiz

Engadin Vallaey är beläget i sydöstra delen av Schweiz cirka 20 mil från Zurich och består av tre sammanhängande skidsystem: Corvatsch, Corviglia, Diavolezza/Lagalb. Samma liftkort gäller för samtliga skidorter inklusive transfer med tåg eller buss däremellan.

Mitt i Engadindalen ligger St Moritz som allt som oftast förknippas med hela Engadin. Denna historiska by har stått som värd för de olympiska spelen två gånger och arrangerat alpina VM hela fyra gånger. Även om man inte väljer ett hotell i St Moritz är det värt ett besök för att känna på den historiska atmosfären som engelsmännen föll för redan under 1800-talet.

Att bo nere i en dalgång där det finns tre stora system, med lite olika förhållande till solen och karaktär på åkningen ger enorma möjligheter för den som kan tänka sig att åka skidbuss eller tåg något tiotal minuter på morgon och eftermiddag.

Bränn pist i Corviglia, testa den liftbaserade friåkningen från högsta systemet Corvatsch eller om du verkligen vill lära känna Engadins skidbredd – ta dig till Diavolezza /Lagalb där du har två renodlade skidberg för friåkning.

Corvatsch är det högst belägna skidområdet, 3 303 meter över havet. Åkningen i Corvatsch känns som att den har allt och lite till. Här finns 120 kilometer preparerad pist fördelat på 23 backar med 14 tillhörande liftar. Riktigt fin friåkning och perfekt preparerade breda pister.  På de nordligt belägna slutningarna finns möjligheten att åka orörd kallsnö ända fram till slutet av april. Från toppen Pia Corvatsch finns ett storslaget och relativt flackt åk nedför ett enormt glaciärfält på dryga 1000 fallhöjdsmeter som garanterat ger mjölksyra i benen.

Corviglia, 3 057 meter över havet, är det största skidsystemet med ett mycket välordnat liftsystem och 155 km av välpreparerade pister. Det finns oändligt med lättåtkomlig offpist som håller dagar efter snöfall. Här finns det backar för alla.

Diavolezza, 2 978 meter över havet, med grannberget Lagalb har relativt få liftar och nedfarter, men på dessa berg finns desto större möjligheterna till grym offpist med fantastiska utsikten mot Bernina-massivet. Här finns en handfull svarta och röda pister. Stora, bra ytor för friåkning med allt från cruising över bulliga snöfält längre ned på berget, till branta rännor från toppstationen och långa glaciäråk på baksidan.

För friåkning rekommenderas guide i Corvatsch och Diavolezza. Det finns förrädiska glaciärsprickor och i ett område där åkning sker i samtliga vädersträck kan det vara svårt att ta rätt beslut. Upplevelsen blir både effektivare och säkrare tillsammans med en kunnig bergsguide.

KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *