Ski Jungfrau, Schweiz

Jungfrau Region är med sina över 213 kilometer pist och ett 40-tal liftar ett av Schweiz största skidområden med de sammanbyggda orterna; Grindelwald, Wengen och Mürren.

Jungfrau består av tre fina skidberg; First, Klien-Scheidegg- Männlichen och Mürren-Schilthorn, med en högsta åkhöjd på 2 969 meter (Schilthorn). Högsta fallhöjd, 2 174 meter.

Grindelwald
Jungfrauområdets största skidort med några av Europas bästa pister, den längsta är på hela 15 kilometer. Grindelwald erbjuder vykortsvackra landskap vart du än vänder dig och riktigt utmanande åkning även för den avancerade åkaren. Vid Wengensidan hålls ett av de tuffaste störtloppen i världen – Lauberhornrennen.

För dig som är ivrig över att testa på lite tuff offpist hittar du bra möjligheter under Eigers nordvägg.

Ovanför Grindelwald ligger ett stort skidområde på mellan 2000-2500 meter som allmänt brukar kallas First. Kabinbanan Firstbahn utgår från byns mitt och tar dig upp till systemet av sittliftar som transporterar dig från slutstationen First till endera Oberjoch eller Schilt.

Från Grindewald kan du lätt besöka den högst belägna tågstationen i Europa, ”Top of Europé”. Förutom vykortsvackra vyer över alpernas snötäckta toppar finns här även alpernas längsta glaciär. Glaciären mäter över 22 kilometer och är verkligen värd att se.

Mürren
Vid foten av det 2 970 meter höga skidberget Schilthorn ligger den idyllsikt belägna alpbyn Mürren. Denna lilla schweiziska skidort balanserar på kanten av ett kilometerhögt stup, mittemot Jungfrau-massivet. Själva byn Mürren är en avslappnad pittoresk bergsby, helt bilfri. I Mürren bor man för att koppla av och njuta av Alpernas vackraste utsikt.

Skidsystemet i Mürren består av ett tiotal liftar och drygt 30 nedfarter av varierande svårighetsgrad, på mellan 1650 och nästan 3000 meters höjd. Uppe på toppen av Schiltorn finns den roterande restaurangen Piz Gloria med en nästan osannolik utsikt över Eiger, Mönch och Jungfrau. Här spelandes scener från James Bond-filmen ”I hennes majestäts hemliga tjänst” in.

Förutom mängder av blåa och röda pister och några tvärbranta svarta pister från toppen av Schilthorn finns här områdets bästa offpist och flera legendariska offpiståk. Långa, fina puderåk i kall snö ligger ospårade på nordsluttningarna i flera dagar efter ett snöfall. Med stighudar finns mer att utforska för den äventyrslystne på Schilthorn. Och i Jungfrau-massivet på andra sidan dalgången hittar du Alpernas största glaciär, Aletsch-glaciären, med mängder av toppturer på 3 000 – 4 000 meters höjd.

Wengen
I traditionella och bilfria Wengen är atmosfären en annan än i Grindelwald. Belägen i en svag sluttning vid Jungfraus fot var Wengen ett litet bondesamhälle långt före skidåkningen kom till dessa breddgrader. Under vintern så går det bara att ta sig upp till byn med tåg. Det är fortfarande litet, men de stora, viktorianska hotellen får byn att se större ut. Wengen är inte vackert på det puttenuttiga viset, men charmigt och avslappnat. Den korta gågatan är byns pulsåder och längs den breder en skridskorink, en nybörjarbacke och flera affärer och hotell i schweizerstil ut sig.

Familjevänliga Wengen är idealiskt för den som vill njuta av en typisk schweizisk skidsemester. Sammanlänkad med grannen Grindelwald erbjuder Wengen stora skidområden i ovanligt vackra omgivningar.

KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *