Champoluc, Italien

Tillsammans med Gressoney och Alagna bildar Champoluc skidsystemet Monterosa Ski. Läget på sydsidan av Europas näst högsta topp, 4 634 meter höga Monterosa, är svårslaget. Möjligheterna till offpiståkning, skidbestigning och heliskiing är oändliga.

Backarna är välpreparerade och här är sällan liftköer, iallafall på vardagarna.

Från Punta Indren startar två av skidområdets häftigaste offpistäventyr: Malfatta och Salsa. Det första är ett oändligt långt offpiståk utför den glömda dalen ner till Alagna; i rätt snöförhållanden är det 1 800 fallhöjdsmeter drömskidåkning.

Byn Champoluc är en riktig pärla, en genuin by med hus som är flera hundra år gamla och en avslappnad atmosfär. Här finns många fantastiska restauranger och mysiga barer.

Kombinationen av fantastisk skidåkning, svindlande vacker natur och matupplevelser utöver det vanliga, är svårslagen. Ett italienskt skidparadis helt enkelt. En charmigare skidort än Champoluc får man leta efter…

KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd.