Sölden, Österrike

Sedan många år tillbaka är Sölden synonymt med skidsäsongens start, en signal till alla skidåkare att vintern är här. En klassiker i Alperna som öppnar redan i oktober med den traditionsenliga alpina världscup-premiären.

Sölden ligger nästan längst in i Ötztal-dalen och sägs vara en av de snösäkraste skidorterna i hela Österrike. Skidområdet består av 31 moderna liftar med imponerande kapacitet och 144 kilometer pist, varav 10 liftar och 39 kilometer pist är på glaciär. Söldens grannby Obergurgl är Österrikes högst belägna och antagligen mest snösäkra skidort.

Det mesta av skidområdet ligger över trädgränsen och huvuddelen av nedfarterna ligger på höjder över 2000 meter. Områdets längsta nedfart är inte mindre än 15 km och det finns dessutom två fun parks till snowboardåkare. Här finns möjlighet till både breda svängar i välpreparerade pister och krävande åkning i utmanande off-pistterräng.

Skidåkning i världsklass i kombination med ett enormt restaurang- och nöjesutbud gör Sölden helt unikt.

Närmsta flygplats är Innsbruck, en dryg timmes bussfärd bort.

KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *