Sölden, Österrike

Sedan många år tillbaka är Sölden synonymt med skidsäsongens start, en signal till alla skidåkare att vintern är här. En klassiker i Alperna som öppnar redan i oktober med den traditionsenliga alpina världscup-premiären.

Sölden ligger nästan längst in i Ötztal-dalen och sägs vara en av de snösäkraste skidorterna i hela Österrike. Skidområdet består av 31 moderna liftar med imponerande kapacitet och 144 kilometer pist, varav 10 liftar och 39 kilometer pist är på glaciär. Söldens grannby Obergurgl är Österrikes högst belägna och antagligen mest snösäkra skidort.

Det mesta av skidområdet ligger över trädgränsen och huvuddelen av nedfarterna ligger på höjder över 2000 meter. Områdets längsta nedfart är inte mindre än 15 km och det finns dessutom två fun parks till snowboardåkare. Här finns möjlighet till både breda svängar i välpreparerade pister och krävande åkning i utmanande off-pistterräng.

Skidåkning i världsklass i kombination med ett enormt restaurang- och nöjesutbud gör Sölden helt unikt.

Närmsta flygplats är Innsbruck, en dryg timmes bussfärd bort.

PRISEXEMPEL

• flyg Sverige – Innsbruck t/r inkl alla skatter
• transfer Innsbrucks flygplats – Sölden t/r
• 7 nätter på hotell Garni***+  inkl frukost, spa & wifi
• 6 dagars Ötztal Super ski pass

Pris: från 15 900:-  per person i delat dubbelrum

(priset är ungefärligt och beror bla på hur tidigt man bokar, avresedatum och plats på flyget)

Du bestämmer själv resans längd, ovan är ett exempel. Hör med oss om pris för längre eller kortare vistelse och pris om ni är fler som delar ett rum / lägenhet.

FÅ EN OFFERT

ETT SPÄNNANDE FÖRSLAG HELT UTAN FÖRPLIKTELSER