Arosa/Lenzerheide, Schweiz

Arosa/Lenzerheide ligger i sydöstra Schweiz cirka 15 mil från Zurich. En kabinbana länkar ihop de båda orterna till en och samma skidort och tack vare sammanslutningen, har hela skidområdet totalt 225 pistkilometer och 50 liftar.

Arosa har bevarat sin ursprungliga charm.  Byn är omgiven av en fascinerande bergvärld och skogsklädda branter. Här väntar åkning i alla svårighetsgrader. Oavsett om du är stor eller liten, nybörjare eller erfaren, här finner varje åkare de rätta pisterna. Utöver detta lockar trevliga restauranger och barer.

Skidområdet ligger i söderläge, den högsta fallhöjden är 1 528 meter och den högsta punkten för skidåkning ligger på 2 865 meter.  Liftarna är smart byggda, det finns inte så många men de är anpassade och själva backarna är upplagda så att man får många alternativ att ta sig ner. Här finns stora ytor om man är sugen på utmanande offpist och roliga funparks med stora, riktiga hopp, inga små hemmagjorda.  För dig som gillar kvällsåkning kommer du inte bli besviken. I Arosa väntar den längsta upplysta backen i hela Schweiz.

Lenzerheide ligger i sig i södra änden av den vackra sjön Heidsee. Skidsystemet sträcker sig upp på båda sidor av dalgången och ger tillgång till en stor del åkning i både östlig och västlig riktning. Här finns fler nordliga nedfarter och skidåkningen är för den som söker mer utmanande skidåkning än i Arosa.  Den västra delen har fem toppar på mellan 2 323-2 575 meter och har många offpiståkningsalternativ vid sidan av pisterna.  På östra sidan finns Rothorn som med 2 865 meter över havet är det högsta berget.

KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd.