Cortina, Italien

Vackert belägen insprängd bland de härliga snötäckta bergen, Dolomiterna, ett av världens vackraste bergsmassiv som ligger på UNESCOs världsarvslista. Cortina består av flera olika områden av lite olika karaktär: Faloria, Tofana och Lagazuoi Cinque Torri. Skidbussar tar dig runt till de olika systemen. Liftsystemet är inte det största här utan här handlar mycket om kvalitébackar framför kvantitet.
Pisterna är generellt sett riktigt bra; långa och välpreparerade. Offpist åkningen är fantastisk och nås oftast väldigt enkelt med en kort hajk eller skidtur från liftarna, på sin höjd.

Lagazuoi är en riktigt lång backe mellan bergsmassiven med utsikt av vattenfall. Den har blivit utnämnd till världens vackraste pist.

ofana är det största området; flest pister, störst fallhöjd (1 700 fallhöjdsmeter) och mest variation. Här finns också den bästa offpist åkningen; inte minst högst upp där du via en enkel hajk når det klassiska offpist åket Bus de Tofana, 1 600 fallhöjdsmeter i spektakulär miljö.

Faloria-Cristallo, som ligger precis ovanför staden, är mindre men offpist-åken ner mot Cortina är fantastiska när snöförhållandena är rätt.

Vid vackra Cinque Torri finns bara en handfull liftar och ett fåtal nedfarter. Varierad terräng och kul offpist, speciellt på den nordsluttande sidan av området.

Cortina har ett oförtjänt rykte att vara en plats enbart för jetsetters och många åker faktiskt hit mest för butikerna. Intresset för just shopping har en viss påverkan på skidåkarna, du står sällan i liftkö här och det är glest i backarna. Just därför anses Cortina dámpezzo som ett paradis för många skidåkare.

KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd.

Photo credit: Roman Tyulyakov, Pietro Albarelli