Verbier, Schweiz

Spridda över fyra dalar i den fransktalande delen av Schweiz ligger de sex skidorterna Nendaz, Thyon, Verbier, Bruson, La Tzoumaz och Veysonnaz. Tillsammans bildar de Schweiz största skidområde som kallas Les 4 Vallées, där Verbier är den kändaste och största. Ett gemensamt liftsystem binder samman bergen och liftkortet gäller för alla sex skidorterna. Totalt stoltserar området med över 80 liftar, 118 pister och över 400 kilometer pistlängd mellan 1 103 och 3 300 meters höjd.

Verbier är med andra ord ett riktigt skidparadis och detta gigantiska skidområde erbjuder alla typer av åkning, oavsett hur skicklig eller oerfaren du är. Merparten av pisterna är röda (39 st), några svarta (10 st) och många blåa (24 st) längre ner på berget. I backarna finns massor med restauranger med sköna terasser och solstolar. De fantastiskt vackra omgivningarna får man på köpet.

Den högsta alptoppen i Les 4 Vallées är Mont Fort, 3 328 meter över havet. Hit tar man sig med tre liftar från dalen och är något man inte bör missa under sin vistelse i Verbier. När du nått toppen på Mont Fort är det nästan 2 kilometers fallhöjd innan du står på torget nere i byn igen. Man kan åka skidor hela vägen ner, men då det är en brant svart opistad pucklig pist den första biten, bör du vara en rutinerad skidåkare.

Några av världens bästa och mest lättillgängliga offpiståk finns här i Verbier. Man kan gå uppför berget för att nå de helt orörda off-pistområdena, eller varför inte ta en helikopter hela vägen upp om man vill lyxa!  Hursom rekommenderar vi alltid en erfaren bergsguide för att få ut det mesta av skidåkningen.

Byn
Verbier är en verkligt internationell ort, hit kommer skidåkare från hela världen. Stämningen är hög på de många restaurangerna och på after-skin. Mont Fort Pub är en av de mest populära ställena och Farm Club är en annan klassiker som funnits nästan 20 år.

Gratis bussar varje kvart tar dig runt byn, ett smidigt sätt att transportera sig.

KONTAKTA OSS

så räknar vi på ett prisförslag beroende på antal dagar och på hur många ni är som delar ett rum/lägenhet. Du bestämmer själv resans längd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *